Mathias wordt met open armen ontvangen

In de laatste aflevering wordt Mathias Coppens met open armen ontvangen door de studente architectuur Lynn. Zij droomt ervan om haar Argentijnse geliefde Saul nog eens te zien. Maar eerst komt Blessing uit Nigeria aan de beurt. Voor het eerst sinds 10 jaar komt zijn broer hem opzoeken in België.

Mathias brengt Monday na 10 jaar terug in contact met zijn Nigeriaanse broer

Monday was op zijn vijftiende aan het voetballen in Nigeria tot een talentspotter hem in het oog kreeg. Die probeert hem te overtuigen om naar België te komen om een carrière uit te bouwen in een Belgische topploeg. Het jaar daarvoor verliet Monday zijn school, omdat ze het thuis niet breed hadden. Hij wou dat zijn moeder het geld voor zijn opleiding gebruikte om zijn broers en zussen te ondersteunen. Daarom kwam hij in 2000 toch mee naar België met de dure belofte om furore te maken in een 1ste klasse voetbalploeg. Maar daar komt weinig van in huis, want hij komt terecht in een duistere West-Vlaamse club. Van zijn loon ziet hij heel weinig, zijn papieren krijgt hij wel, maar die zijn helaas vals.

Monday is niet alleen ontgoocheld maar ook diep beschaamd t.o.v. zijn familie. Daarom vermeed hij het eerste jaar elk contact. Hij wou zijn familie onderhouden maar werd helaas het slachtoffer van leugens. Geen geld, geen papieren, enkel loze beloftes. Vooral Monday’s broer, Blessing, heeft het hierdoor erg moeilijk gehad.

Het is nu 10 jaar later en Monday’s voetbaldromen zijn volledig opgeborgen. Hij is getrouwd in België met Kim en samen hebben ze 2 kinderen. Maar toch mist hij zijn broer, Blessing, nog heel erg en daar komt Mathias verandering in brengen.

Mathias herenigt Lynn met haar grote liefde Saul

De Argentijn Saul heeft in België een Antwerps lief, want 4 jaar geleden trok Lynn als uitwisselingsstudente naar Argentinië. Lynn volgde er architectuur. Ze was erg geïnteresseerd in de koloniale architectuur van het land, maar ook voor knappe mannen had ze oog.

Met haar rode haren liep ze er meteen in de schijnwerpers. Voor Saul was het liefde op het eerste gezicht. Zij dacht net hetzelfde over hem. Maar Lynn was te verlegen om hem aan te spreken. Ze hebben elkaar 2 of 3 maanden niet meer gezien, tot ze elkaar terugzagen in de discotheek. De daaropvolgende maanden zijn ze niet uit elkaars buurt weg te slaan. Maar daar komt een einde aan wanneer Lynn terug naar België moet.

Tijdens een routinecontrole wordt bij Saul longkanker vastgesteld. Lynn is hem altijd blijven steunen en liet niet toe dat hij de moed liet zakken. Met hun gesprekken op het internet kikkerde ze hem altijd op in die donkere dagen.

Toch voelt Lynn zich zo hulpeloos in België. Ze heeft geen geld om naar Argentinië te gaan en is net terug beginnen studeren. Daardoor wordt de afstand nog groter tussen hen. Toch blijft Lynn vechten voor hun relatie.

Ondertussen hebben ze elkaar sinds 2006 niet meer gezien, tot Mathias Lynn een bezoekje brengt…