Mathias speelt voor Cupido

17/06/2011 - 16:17

Osman vliegt naar Sierra Leone om zijn familie te bezoeken

Osman is afkomstig uit het West-Afrikaanse land Sierra Leone, waar in 1991 één van de bloederigste burgeroorlogen ooit uitbrak. Osman wordt door zijn oom ver weg van het oorlogsgeweld gehouden, maar heeft in tussentijd weinig contact met zijn moeder. Wanneer de onrust een hoogtepunt bereikt, vlucht hij met zijn tante naar België. Osman komt als zevenjarige jongen bij een Vlaams adoptiegezin terecht en wordt met liefde omringd. Toch heeft hij het moeilijk om er te aarden en verlangt hij ernaar om zijn moeder en zus terug te zien…

Candy wordt door haar vriend Jefferson verrast met een huwelijksaanzoek

Wanneer Candy (23) achttien jaar oud is, besluit ze het Gentse studentenleven even vaarwel te zeggen en vertrekt ze als uitwisselingsstudente naar Zuid-Amerika. In het dorpje Chimbote in Peru loopt ze de charmante Jefferson tegen het lijf, een ontmoeting die haar leven zal veranderen… Het duo wordt stapelverliefd en dat is nu, vijf jaar later, nog steeds het geval. Het koppel ziet elkaar maar drie maanden per jaar, maar dat weerhoudt hen er niet van toekomstplannen te maken. Eén van deze plannen wordt meteen verwezenlijkt wanneer Jefferson zijn vriendin opzoekt in België.

Ontdek meer over All You Need is Love

All you need is love programma info

In All You Need is Love gaat Mathias Coppens letterlijk en figuurlijk tot het uiterste om familieleden met elkaar te herenigen: van de verste uithoeken van Canada naar de andere kant van de wereld, down under in Australië, van het tropische Brazilië tot in Antananarivo of naar de hoofdstad van Madagaskar.

In elke aflevering overvalt Mathias argeloze Vlamingen en laat hen honderduit vertellen over hun gemis. Ze luchten hun hart met pakkende verhalen over het hunkeren en smachten naar een geliefd familielid in het verre buitenland, over de leegte na het vertrek van kleinkinderen, kinderen of ouders, over die andere wereld die adoptiekinderen gedwongen of vrijwillig achter zich moesten laten. Daarna bezorgt Mathias hen met een snuifje humor en medeleven een tweede verrassing door een onverwacht weerzien te regelen met hun familie. Een weerzien waar ze soms jaren intens naar verlangd hebben.