Mathias maakt Afrikaanse zusjes blij

10/06/2011 - 18:46

Drie zussen bezoeken hun biologische ouders in Burundi

Pamela, Naboué en Naomi groeiden samen op in het Oost-Afrikaanse land Burundi en beleefden er een gelukkige kindertijd, tot in 1993 de genocide uitbrak en het hele gezin op de vlucht sloeg. Maar zelfs wanneer de rust terugkeert naar het dorp, gaat het Pamela, Naboué en Naomi nog steeds niet voor de wind. Hun vader is vermist, er is nauwelijks geld en van onderwijs is al helemaal geen sprake meer. Het gezin ziet zwarte sneeuw en de mama beseft al snel dat ze haar kinderen geen mooie toekomst meer kan bieden. Ten einde raad besluit ze haar dochters op te geven voor adoptie.

Amerikaanse Athena fleurt de dag van haar grote liefde James op

De Amerikaanse Athena en de West-Vlaamse James leerden elkaar in 2009 kennen via een chatsessie op het internet. In januari 2010 brengt James zijn virtuele vriendin een eerste bezoek in Chicago. Hij verblijft er drie maanden en maakt al meteen toekomstplannen. James besluit in datzelfde jaar nog om definitief naar de Verenigde Staten te verhuizen. De plannen nemen echter een onverwachte wending, waardoor het koppel opnieuw van elkaar gescheiden wordt. James is pas gelukkig wanneer hij bij Athena is en dus besluit Mathias het geluksgevoel op te krikken.

Ontdek meer over All You Need is Love

Nieuwe fragmenten

All you need is love programma info

In All You Need is Love gaat Mathias Coppens letterlijk en figuurlijk tot het uiterste om familieleden met elkaar te herenigen: van de verste uithoeken van Canada naar de andere kant van de wereld, down under in Australië, van het tropische Brazilië tot in Antananarivo of naar de hoofdstad van Madagaskar.

In elke aflevering overvalt Mathias argeloze Vlamingen en laat hen honderduit vertellen over hun gemis. Ze luchten hun hart met pakkende verhalen over het hunkeren en smachten naar een geliefd familielid in het verre buitenland, over de leegte na het vertrek van kleinkinderen, kinderen of ouders, over die andere wereld die adoptiekinderen gedwongen of vrijwillig achter zich moesten laten. Daarna bezorgt Mathias hen met een snuifje humor en medeleven een tweede verrassing door een onverwacht weerzien te regelen met hun familie. Een weerzien waar ze soms jaren intens naar verlangd hebben.

Extra