Mathias brengt Myrlande, Sofie en hun geliefden weer samen

03/06/2011 - 14:18

Myrlande beleeft in Haïti een emotioneel weerzien met haar twee zussen

De West-Vlaamse Myrlande groeide tweeëntwintig jaar geleden op in het straatarme Haïti. Haar ouders konden amper voor haar zorgen en wanneer Myrlande vijf jaar oud is, wordt ze weggeschonken aan een rijke familie. Van een zorgeloze kindertijd is geen sprake, want Myrlande wordt belast met huishoudelijke karweien en krijgt amper te eten. Myrlande komt als zesjarig meisje op straat terecht en overleeft door te bedelen. Wanneer ze acht jaar oud is, belandt Myrlande via adoptie in België. Ze vindt er het grote geluk bij Kevin, een brandweerman uit De Haan, en stapt in 2010 in het huwelijksbootje. Myrlande is erg gelukkig, maar mist haar zussen ontzettend hard. Samen met Mathias en haar man Kevin, trekt ze één jaar na de aardbeving terug naar Haïti om hen op te zoeken.

Sofie krijgt in de tennisclub bezoek van haar vriend uit Mexico

In oktober 2010 maakt Sofie uit Aalst zich klaar om het huwelijk van haar vriendin met de Mexicaan Bernardo bij te wonen. Omdat ze zelf geen partner heeft, wordt Sofie door haar vriendin voor één dag aan Luis Pablo gekoppeld, de broer van de bruidegom. Dat ze meteen stapelverliefd op hem zou worden, had Sofie nooit durven dromen. De twee zijn intussen nog steeds gek op elkaar en geloven, ondanks de afstand die hen scheidt, in een mooie toekomst samen. Mathias doet de harten sneller slaan en brengt Luis Pablo naar België voor een bezoek aan zijn grote liefde.

Ontdek meer over All You Need is Love

All you need is love programma info

In All You Need is Love gaat Mathias Coppens letterlijk en figuurlijk tot het uiterste om familieleden met elkaar te herenigen: van de verste uithoeken van Canada naar de andere kant van de wereld, down under in Australië, van het tropische Brazilië tot in Antananarivo of naar de hoofdstad van Madagaskar.

In elke aflevering overvalt Mathias argeloze Vlamingen en laat hen honderduit vertellen over hun gemis. Ze luchten hun hart met pakkende verhalen over het hunkeren en smachten naar een geliefd familielid in het verre buitenland, over de leegte na het vertrek van kleinkinderen, kinderen of ouders, over die andere wereld die adoptiekinderen gedwongen of vrijwillig achter zich moesten laten. Daarna bezorgt Mathias hen met een snuifje humor en medeleven een tweede verrassing door een onverwacht weerzien te regelen met hun familie. Een weerzien waar ze soms jaren intens naar verlangd hebben.