Bezoek uit Texas

Mathias Coppens verrast de Bosnische Zada met een bezoekje van haar zus uit Texas. En hij reist met de 21-jarige studente Jolien naar Tanzania, waar zij haar hart verloren heeft aan Eddy.

Mathias zorgt voor een hereniging van Zada met haar zus Selma

De 33-jarige Zada Pasalic woont nu bijna 10 jaar in België, maar haar roots liggen in het Bosnische Bijeljina. Samen met haar 2 jaar oudere zus Selma kent ze er een relatief gelukkige jeugd. Tot hun thuisstad in 1992 één van de eerste vuurhaarden wordt van de Bosnische burgeroorlog. De Orthodox-Servische bevolking keert er zich tegen de Bosnische moslimbevolking. De familie van Zada is moslim en doelwit van haat.

Voor Zada en Selma breekt een vreselijke tijd aan. De tienermeisjes worden zelfs door hun beste vriendinnen met het leven bedreigd. Bosnië is niet langer leefbaar voor het gezin. In november 1992 vluchten ze met de hulp van mensensmokkelaars naar Duitsland. De zusjes kunnen weer op beide oren slapen en in die periode wordt hun band hechter dan ooit.

Wanneer in 1997 een einde komt aan de oorlog in Bosnië worden alle vluchtelingen vriendelijk verzocht Duitsland te verlaten en scheiden de wegen van de zusjes: Zada komt met haar man in België terecht, Selma volgt haar man naar het verre Texas. Sinds hun afscheid 12 jaar geleden hebben de ooit zo hechte zussen elkaar nog maar één keer teruggezien. Mathias Coppens brengt hier verandering in.
 
Mathias reist met Jolien naar Tanzania naar haar geliefde Eddy

In 2008 trekt studente Sociaal Cultureel werk Jolien naar het Tanzaniaanse dorpje Kigoma. Ze doet er vrijwilligerswerk in één van de vele weeshuizen. Tijdens dat werk komt ze in contact met de plaatselijke afdeling van de Broeders van Liefde en leert daar de local Eddy kennen.

De twee worden verliefd maar er is één groot probleem: Eddy staat op het punt om toe te treden tot de broederorde. Maar zijn gevoelens voor Jolien blijken sterker te zijn. Ook vandaag twee jaar later is het nog steeds dik aan tussen Jolien en Eddy, maar is het voor beide praktisch onmogelijk om regelmatig naar elkaar toe te vliegen. Dus krijgt Jolien onverwacht bezoek van Mathias Coppens. En die doet haar een wel erg aanlokkelijk voorstel: hij nodigt Jolien uit om samen naar Tanzania te vliegen.

Meer video's van All You Need is Love