Mathias maakt Tino en Aurelie dolgelukkig

20/05/2011 - 16:12

Tino bezoekt zijn grootouders in Kinshasa

Tino uit Tongeren is een 22-jarige Congolees die al tien jaar in ons land woont. Hij kwam ter wereld in Congo en groeide op bij zijn grootouders nadat zijn vader ervandoor ging en zijn moeder haar geluk in België wilde beproeven. Tien jaar lang beleeft hij een mooie tijd in het warme nest van zijn grootouders, tot zijn moeder opnieuw opdaagt en hem met de beste bedoelingen mee naar België neemt. Tino neemt met pijn in het hart afscheid van zijn oma en opa. In België integreert hij zich goed en vindt hij vast werk, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de herinneringen aan Congo laten hem niet los. Tino voelt zich niet voor de volle 100 procent gelukkig en verlangt er vurig naar om zijn grootouders in Kinshasa na tien jaar te verrassen met een bezoekje.

Aurelie krijgt bezoek van haar vriend uit Argentinië

Aurelie, een 19-jarige studente kinesitherapie, trok voor een uitwisselingsproject naar Argentinië en verloor er haar hart aan Bruno. Twee jaar later zijn de twee nog steeds dolverliefd en willen ze hun toekomst samen doorbrengen. Aurelie omschrijft Bruno als de allerliefste, mooiste, sportiefste, grappigste, meest attente, behulpzaamste en geweldigste persoon op aarde. Het enige minpunt is dat ze mekaar bitter weinig kunnen zien. Via skype voeren de twee geliefden urenlange gesprekken, maar een ontmoeting blijft uit. Stof genoeg voor Mathias om de twee tortelduifjes te herenigen.

Ontdek meer over All You Need is Love

Nieuwe fragmenten

All you need is love programma info

In All You Need is Love gaat Mathias Coppens letterlijk en figuurlijk tot het uiterste om familieleden met elkaar te herenigen: van de verste uithoeken van Canada naar de andere kant van de wereld, down under in Australië, van het tropische Brazilië tot in Antananarivo of naar de hoofdstad van Madagaskar.

In elke aflevering overvalt Mathias argeloze Vlamingen en laat hen honderduit vertellen over hun gemis. Ze luchten hun hart met pakkende verhalen over het hunkeren en smachten naar een geliefd familielid in het verre buitenland, over de leegte na het vertrek van kleinkinderen, kinderen of ouders, over die andere wereld die adoptiekinderen gedwongen of vrijwillig achter zich moesten laten. Daarna bezorgt Mathias hen met een snuifje humor en medeleven een tweede verrassing door een onverwacht weerzien te regelen met hun familie. Een weerzien waar ze soms jaren intens naar verlangd hebben.

Extra