De emoties lopen hoog op bij Carmen en Nico

27/05/2011 - 14:09

Carmen beleeft een emotioneel weerzien met haar biologische moeder uit Chili
Achtentwintig jaar geleden beviel de Chileense Guillermina op zeventienjarige leeftijd van een gezonde dochter Carmen. De papa vertrok al snel met de noorderzon en Guillermina’s familie was niet te spreken over haar tienerzwangerschap. Carmen brengt vijf jaar lang in de Chileense sloppenwijken door en leeft in grote armoede. Tot ze op een dag, zonder de toestemming van haar mama, door familieleden wordt afgestaan ter adoptie. Carmen komt in een Chileens weeshuis terecht en verblijft er de komende vier jaar. Uiteindelijk wordt ze opgevangen door een Belgisch gezin dat haar met veel liefde omringt. Carmen woont intussen in Zonhoven en leidt er een gelukkig leven, samen met haar gezin. Toch verlangt ze er vurig naar om Guillermina na meer dan twintig jaar terug te zien. Mathias zorgt ervoor dat die droom uitkomt.

Nico wordt herenigd met zijn vader en drie broers

Nico groeide op aan de zijde van zijn drie broers Peter, Kristof en Michel. Hij beleeft een gelukkige jeugd, maar besluit zijn leven op 21-jarige leeftijd een nieuwe wending te geven. Hij leert de Amerikaanse Tori kennen, stapt zes maanden later in het huwelijksbootje, wordt papa van twee zonen en trekt met zijn gezin voorgoed naar Texas. Bij het afscheid op de luchthaven hadden Peter, Kristof en Michel nooit gedacht dat ze hun broer meer dan dertien jaar niet meer zouden zien. Het hart van de stoere binken wordt dan ook heel wat kleiner wanneer hij plots voor hun deur staat…

Ontdek meer over All You Need is Love

Nieuwe fragmenten

All you need is love programma info

In All You Need is Love gaat Mathias Coppens letterlijk en figuurlijk tot het uiterste om familieleden met elkaar te herenigen: van de verste uithoeken van Canada naar de andere kant van de wereld, down under in Australië, van het tropische Brazilië tot in Antananarivo of naar de hoofdstad van Madagaskar.

In elke aflevering overvalt Mathias argeloze Vlamingen en laat hen honderduit vertellen over hun gemis. Ze luchten hun hart met pakkende verhalen over het hunkeren en smachten naar een geliefd familielid in het verre buitenland, over de leegte na het vertrek van kleinkinderen, kinderen of ouders, over die andere wereld die adoptiekinderen gedwongen of vrijwillig achter zich moesten laten. Daarna bezorgt Mathias hen met een snuifje humor en medeleven een tweede verrassing door een onverwacht weerzien te regelen met hun familie. Een weerzien waar ze soms jaren intens naar verlangd hebben.

Extra