American Dream

Een American Dream wordt werkelijkheid. In de eerste aflevering van ‘All You Need is Love’ brengt de naar Amerika uitgeweken Bredenaar Chris een verrassingsbezoek aan zijn ouders. En Mathias Coppens trekt met de 24-jarige studente Karen naar haar Peruviaanse vriend Neko.

Chris komt terug thuis


Chris wordt 40 jaar geleden geboren in Bredene. Hij is een graag geziene gast en het ziet er dan ook naar uit dat hij zijn geboortedorp nooit zal verlaten. Tot hij op zijn 18de zijn eerste grote liefde verliest in een tragisch motorongeval. Dat pijnlijk verlies blijft onlosmakelijk verbonden met Bredene, en Chris wil er koste wat het kost weg.

Op zijn 24ste leert hij een Amerikaanse militaire kennen en volgt haar naar haar thuisland. Hij gaat er op zoek naar zijn persoonlijke American Dream, maar ziet vooral zwarte sneeuw. De relatie loopt op de klippen, en Chris blijft alleen achter. Chris heeft het nog altijd moeilijk om het hoofd boven water te houden, en een ticket naar België is iets waar hij alleen maar kan van dromen. Sinds zijn jongere broer in 2001 is overleden, is het voor Chris en zijn familie extra moeilijk om niet bij elkaar te kunnen zijn. De gezondheidsproblemen van zijn ouders maken een reis naar Amerika onmogelijk en Chris kan het zich nog altijd niet permitteren om naar België te vliegen. Wanneer Mathias Coppens plots bij Chris voor de deur staat, lijkt er dan toch een American Dream werkelijkheid te worden.

Karen en haar Peruviaanse 'Bollito'

Karen (24) uit Turnhout trekt in 2007 voor het eerst naar Peru. Al voor haar vertrek komt ze via vrienden in contact met de Peruviaan Neko. Hij zal haar opwachten in de aankomsthal van Lima en haar rondleiden in zijn land. Karen heeft amper een voet op Peruviaanse bodem gezet of er hangt liefde in de lucht. Al snel wordt Neko Karens bollito, haar Peruviaans bolleke. We zijn nu 3 jaar later, en de liefde is nog altijd even groot. Net zoals het gemis. Karen en Neko studeren nog allebei, en kunnen elkaar enkel zien in de zomervakanties.

De verrassing is groot wanneer Mathias geheel onverwacht binnenvalt op het kot van Karen in Antwerpen. Hij stelt haar voor om samen naar Neko te vliegen, maar Karen kan het nauwelijks geloven. Goed en wel bekomen van de schok zetten ze koers richting Puerto Eten, een afgelegen kustdorp en woonplaats van haar geliefde Neko. Een slopende reis van maar liefst 40 uur. Karen is dolgelukkig wanneer ze neerstrijkt in Peru, al brengt het busdepot in Lima ook enkele nare herinneringen naar boven. Hier ontsnapte ze 2 jaar geleden aan de dood, wanneer een bus in een ravijn reed. Een bus waar zij had opgezeten met Neko, ware het niet dat ze hem hadden gemist. Gelukkig komt ze deze keer zonder kleerscheuren aan in Puerto Eten, en bezorgt ze haar bollito dé verrassing van zijn leven…