Aannemer gaat failliet en laat Tina en Jurgi in de steek

30/03/2010 - 12:57

Op 31 maart 2010 ging Philippe in aflevering 2 op zoek naar de aannemer die verantwoordelijk was voor de bouwblunder bij Tina en Jurgi. Tijdens zijn zoektocht kwam Philippe onder meer terecht bij een Thais massagesalon. Ten onrechte zou de indruk kunnen gewekt zijn dat de aannemer die voor de bouwblunders zorgde tevens de eigenaar zou zijn van dit massagesalon. Daarom wordt op vraag van de eigenaar benadrukt dat het Thais Massagesalon niets met de aannemer te maken heeft.

In de tweede aflevering van ‘Red mijn Huis’  trekken Pascale Naessens, Philippe Smets en Peter Vermeulen naar Nijlen. Drie jaar geleden bouwden Tina en Jurgi er hun droomhuis, maar door een grove blunder van de aannemer veranderde die droom in een nachtmerrie. Het dak staat op instorten, het koppel leeft onder een tikkende tijdbom.

Drie jaar geleden bouwden Tina en Jurgi hun droomhuis met een gekende bouwfirma uit de streek. Omdat ze hun handen meer dan vol hebben met hun drukke fotozaak, kozen ze voor een sleutel-op-de-deur-woning. De werken verliepen vlot en op het eerste gezicht was er aan het huis niet veel aan te merken, tot de zoldermuren barsten begonnen te vertonen. Op 29 december 2008 sloeg het verslag van de gerechtsdeskundige in als een bom.Volgens de expert kan het dak van de woning ieder moment instorten. 

De spanten waaruit het dak is opgebouwd, drukken de muren letterlijk uit elkaar. In amper twee jaar tijd is het dak maar liefst 4 centimeter verschoven en kan door een felle windstoot of een dikke sneeuwlaag gewoon instorten. De situatie is levensgevaarlijk, maar Tina en Jurgi hebben geen geld om ergens anders te gaan wonen.

Aannemer nergens te bespeuren

De aannemer is sinds het failissement spoorloos verdwenen. Zijn huis werd openbaar verkocht en geen enkel telefoonnummer blijkt nog te kloppen. Toch wil Philippe koste wat het kost op zoek gaan naar de man die deze blunders heeft aangericht. Ondertussen bundelen Pascale Naessens en Peter Vermeulen de krachten om de bouwblunder aan te pakken.

Werkten mee aan deze aflevering:

Rega Bouw (www.regabouw.be). Meer info over Rega
Steylaerts (www.steylaerts.be)
Kova (www.kova.be)

mitsubishi-motors.be
eurorent.be
safetyfirstmaterials.be
federale.be
recticelinsulation.be
arte-international.com
joscambre.be
namedis.be
stoops-gyprocwerken.be
vertommen.com

Ontdek meer over Archief