De chefs worden getest

Tijdens de conceptendag was er een inzet van 50.000 euro. De jury was echter niet te spreken over de prestaties van Catherine & Inge en van Jeroen & Isaura. Deze twee duo’s kregen geen prijzengeld, wel een herexamen. Ze moeten met andere woorden hun mission statement herwerken.

De tweede kans

Jeroen & Isaura beginnen met hernieuwde moed aan deze opdracht en ook Catherine & Inge gaan onmiddellijk aan de slag. Ze werken zelfs het nachtje door aan hun mission statement. Ze hebben dan ook geen tijd te verliezen, want ze kampen immers met nog een ander probleem. Ze moeten dringend een kok vinden want over enkele dagen wil Peter Goossens alle koks testen.

De dames van Aalst zijn niet de enigen die op zoek moeten naar een kok. Ook Jurgen en Ludovic uit Halle gaan op zoek naar een chef voor hun restaurant. Er worden chefs gecontacteerd én getest. Bij Catherine en Inge gebeurt dit niet zonder slag of stoot en er ontstaat zelfs ruzie tussen de dames over hun potentiële kok.

Op de schoolbanken

Een dag later verwacht Peter Goossens alle koks in de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hier liep hij zelf nog school en hier wil hij nagaan welk vlees hij dit jaar in de kuip heeft. De driesterrenchef laat er geen gras over groeien en geeft hen een eerste opdracht. Ze moeten een klassieker bereiden: rog in bruine botersaus.

Hoe brengen onze koks het er vanaf? Geraken Catherine en Inge het eens over hun kok? En wat doen de zaalverantwoordelijken intussen? ‘Mijn Restaurant!’ op dinsdag 9 maart 2010 om 20.40.