Een stapje dichter

De afgelopen twee weken konden we in ‘My Name is Michael’ de audities volgen van de volwassenen en de kids. Iedereen haalde alles uit de kast om er de deskundige jury –choreograaf Dan Karaty, singer-songwriter Ronny Mosuse, zangeres Berget Lewis en theaterproducent Albert Verlinde- van te overtuigen dat ze alle kwaliteiten in huis hebben om vanaf april te stralen als de jonge of de volwassen king of pop tijdens de tributeconcerten ‘My Name is Michael’.

Het moet gezegd. Het niveau lag opmerkelijk hoog. Heel wat kandidaten –jong en oud- hadden zowel het zangtalent, de danskwaliteiten als de uitstraling om gestalte te geven aan hun held. Zij kregen dan ook groen licht na hun auditie. En dit betekent dat de juryleden in de 3de aflevering van ‘My Name is Michael’ opnieuw knopen moet doorhakken.

De kinderen, die de audities hebben doorstaan, gaan aan de slag met een professionele kinderregisseur. Alles geven tijdens deze workshop is de boodschap, want alleen de 10 beste mini-Michaels kunnen het volgende hoofdstuk aansnijden. Ook de groep van de volwassenen wordt via een extra opdracht uitgedund tot 10.

De 20 uitverkorenen krijgen meteen de kans om alle remmen los te gooien en zich van hun beste kant te laten zien. Ze worden immers uitgedaagd om op te treden voor een bomvolle zaal Michael Jackson-fans.

De volwassenen treden individueel op, en krijgen op goed geluk de Michael Jackson-hit toegewezen die ze zullen zingen en waarop ze moves moeten instuderen: van ‘Black or White’ en ‘Beat It’ over ‘Man in the Mirror’ en ‘The Way You Make Me Feel’ tot … ‘Billy Jean’. De mini-Michaels treden in twee groepjes van vijf op. Zij zetten de zaal op stelten met de aanstekelijke klassiekers ‘ABC’ en ‘I Want You Back’.

Knallen is de boodschap want aan het einde van de show beslist de jury wie de 8 volwassenen zijn die een vervolg mogen breien aan ‘My Name is Michael’ en zo een stap dichter bij hun droom komen. In de 3de aflevering bepaalt de jury ook wie de 5 kids zijn die mekaar zullen afwisselen tijdens de tributeshow.