Aflevering 3: de koppels worden gesplitst

In de derde aflevering moeten de koppels even uit mekaar. Van elk koppel wordt iemand naar Torremolinos gestuurd om een spoedcursus tot animator te krijgen. De anderen werken ondertussen naarstig voor in Casa Zarzarossa.

De helft van de groep krijgt een snelcursus in vlotte sociale omgang en wordt naar Torremolinos of het toeristisch mekka van de Costa del Sol gestuurd. Ze gaan er aan de slag als animatoren in een hotel en moeten onder meer dansles, fitness en Spaanse les geven. Samir is vastbesloten een goede beurt te maken. Hij en zijn vrouwtje Soraya eindigden immers onderaan de ranking en de schrik zit er in dat het Consejo hetzelfde oordeel zal vellen. Maar dan moet hij natuurlijk stipt op de afspraken zijn… De hotelgasten naar de zin maken is Tamara op het lijf geschreven en voor haar gaat zelfs een droom in vervulling wanneer ze tijdens de showavond in de huid van Olivia Newton John mag kruipen. Fabienne daarentegen moet flink wat schroom overwinnen, op het podium en ernaast. Feit is dat de Vlamingen in de gaten worden gehouden door de hotelmanager, die deze week in het Consejo zetelt.

De thuisblijvers moeten ondertussen werken voor twee in Casa Zararrosa. In het hoofdgebouw zijn de muren uitgebroken, maar er is nog veel tegel- en plaasterwerk. En de palomar moet langs de buitenkant opgefrist worden. Eddy coördineert nog altijd als een goede huisvader de werken en houdt de timing goed in het oog. Maar na de inspanning volgt bij de thuisblijvers de ontspanning. Zij scherpen hun sociale vaardigheden aan in het plaatselijk café.