De performers bereiden zich voor

Op zaterdag 16 januari 2010 geven Koen Wauters en Nicolette van Dam afspraak voor meer audities. Opnieuw geven de kinderen en de volwassenen het beste van zichzelf om de deskundige jury –choreograaf Dan Karaty, zangeres Berget Lewis, singer-songwriter Ronny Mosuse en theaterproducent Albert Verlinde- te overtuigen van hun zang- en danskwaliteiten en van hun uitstraling om een zaal helemaal gek te krijgen. Allemaal hebben ze dezelfde droom: in de huid kruipen van hun held Michael Jackson tijdens de tributeshow die dit voorjaar nog in Vlaanderen en in Nederland zal lopen.

Jong en oud haalt werkelijk alles uit de kast om een verpletterende indruk te maken. En het moet gezegd, ook vandaag ligt het niveau opmerkelijk hoog. Flink wat aspirant-Jacksons krijgen ronduit vleugels tijdens hun auditie. De zevenjarige Lesly is één van hen. Het jongetje vergeet hoe verlegen hij is zodra hij op het podium komt om “Ben” te zingen. Zijn leeftijdsgenootje Rick en de tienjarige Annika knallen op hun beurt tijdens het dansen. Ook de 17-jarige Pistice is een genot om naar te luisteren en te kijken. En we kunnen zo nog even doorgaan.

Er zijn echter ook kandidaten die het begeven onder de stress. En er zijn kandidaten die al vele jaren Michael Jackson imiteren en er van overtuigd zijn dat ze hierdoor voorsprong hebben op de anderen. De Nederlander Adam King bevindt zich in dit schuitje. Hij is vierendertig en maakt zich sterk dat hij net zoals de King of Pop klinkt én danst. Ook de 39-jarige Martine heeft ervaring zat als imitator en gebruikt haar Jackson-look als geheim wapen. Maar of de jury zich hierdoor zal laten imponeren ….

Tijdens de audities delen Koen Wauters en Nicolette van Dam in de vreugde van de kandidaten bij een goeie beoordeling en bieden een troostende schouder als ze niet de gehoopte uitslag te horen krijgen. De presentatoren gaan ook na welk solo-album en welke van de 50 hits van de volwassen Michael zijn fans nu eigenlijk de beste vinden.

En ze vernemen samen met de kandidaten het dilemma van de vakjury. Door de massale opkomst en door de enorme hoeveelheid aan talent dringt een extra schifting zich immers op. Want groep moet teruggebracht worden naar 10 volwassenen en 10 kinderen, die het volgend hoofdstuk in My Name is Michael kunnen aansnijden en zullen optreden voor een volle zaal.