Aardappelgalettes

24/10/2010 - 11:57

Leopold zit samen met een viertal koppels in een kookclub en om de beurt koken ze voor elkaar. Laatst probeerde hij aardappelgalettes te maken, maar ze waren taai en niet goed gebonden. Hij vraagt Piet om hulp zodat hij zijn gasten de volgende keer wel culinair in de watten kan leggen.

Het recept

- 4 à 6 bintjes
- 1 sjalot
- 2 sneden hesp
- 6 champignons
- olijfolie

Bereiding:
- versnipper het sjalotje heel fijn
- snij de hesp en champignons in fijne reepjes
- schil de aardappelen
- rasp de aardappelen in lange slierten met de mandoline
- meng alles even door elkaar in een kom
- zet een antikleefpan op een hoog vuur met een beetje olijfolie
- wanneer de olie heet is, doe dan alles in de pan en druk goed aan met een spatel
- laat 5 à 6 minuten bakken aan elke kant
- zet halfweg het vuur lager
- snij in 4 gelijke stukken en serveer

Tip: gebruik een bord voor het omdraaien in de pan

Puntjes:

1.  Snij alle ingrediënten in gelijke, fijne stukjes
2.  Stoof de groenten niet op voorhand aan
3.  Snij de aandappelen met een mandoline, niet met een rasp
4.  Aanbakken in een pan