Wie wint de finale van '71° Noord'?

Na ettelijke weken in de barre Noorse kou en na het vertrek van Cystine vorige week, zijn nu nog 3 van de 10 oorspronkelijke avonturiers over: Stacey, Stan en Thomas. Wie van hen wordt winnaar en bereikt als eerste de Noordkaap?

Alles of niets

Stacey verpletterde Stan in de laatste competitie en ging op die manier recht naar de finale. Van Thomas weten we dat hij de laatste opdracht met moeite overleefde. Wie de grootste kans maakt op de overwinning is moeilijk te voorspellen want de laatste spurt naar de Noordkaap zit nog vol uitdagingen. Niet alleen de fysieke conditie van de finalisten wordt nog een laatste keer zwaar op de proef gesteld, ook hun kennis en behendigheid spelen een rol. 2 mannen en 1 vrouw strijden met hun laatste krachten voor de overwinning. Zij staan er alleen voor. Het is alles of niets.

Van 3 naar 2

De 3 finalisten Stacey, Stan en Thomas moeten elk een gelijkaardig parcours afleggen dat bestaat uit verschillende onderdelen. Ze starten alle 3 op een verschillende locatie en moeten een gelijke afstand afleggen. Ze krijgen enkel een kaart en een kompas om hun weg te vinden naar de plaats waar voor hen 3 roeiboten klaarliggen. Met die roeiboot moeten ze vervolgens 7 kilometer roeien naar de haven, waar ze het in een 3de proef tegen elkaar opnemen: koningskrabben vangen met de blote hand. De verliezer van deze opdracht moet ’71° Noord’ meteen verlaten.

De vlag hijsen

De 2 overblijvende deelnemers nemen het tegen elkaar op voor de trofee van’ 71° Noord’. Ze worden met een boot aan wal gebracht en van daaruit moeten ze eerst een steile heuvel beklimmen. Boven op de top staan er 2 sneeuwscooters klaar. Daarmee moeten ze zo snel mogelijk een parcours afleggen. Onderweg moeten ze elk 2 vlaggen oppikken. Daarna moeten ze verder racen naar het plateau, waar hun een laatste opdracht wacht. Op het plateau hangt een reusachtig klimnet. Via dat net moeten ze over het
ravijn klimmen, tot op het punt van de Noordkaap waar Ruben en Leki hen opwachten. In het net hangen 3 meerkeuzevragen die ze moeten oplossen. Voor elk fout antwoord krijgen ze 30 seconden straftijd. De eerste die aan de overkant van het ravijn de ‘71° Noord’-vlag hijst, is de winnaar van deze editie.