Wie haalt de finale niet?

Na het vertrek van Flor, blijven nog 2 Vlaamse mannen en 2 Nederlandse dames over. De frêle Cystine duwt zichzelf iedere keer weer voorbij haar fysieke grens. Stan is een doorbijter die zichzelf al meer dan eens is tegengekomen. Stacey gaat door op pure wilskracht. En Thomas is de stille kracht die onverwoestbaar lijkt. Zij trekken verder naar het hoge Noorden. Maar hoe lang houden ze dit moordend tempo nog vol?

Hindernissen

Het doel, De Noordkaap, mag dan al in zicht zijn, de deelnemers hebben nog een lange weg af te leggen. En dat is er één met hindernissen. De volgende opdracht is een bijzonder zware. De deelnemers gaan in groepjes van 2 ‘toerskiën’: ze ondernemen een tweedaagse helse tocht op ski’s door diepsneeuw, door bossen, over ruw terrein… De Lyngen Alpen zijn een onherbergzaam, maar ook prachtig berggebied op 350 km van de poolcirkel. De deelnemers overnachten in een klein tentje op de ijzige bergflanken. Al hun kampeermateriaal moeten ze zelf dragen.

Naar de finale

Het eerste duo dat de finish bereikt, kan genieten van een welverdiende comfortprijs. En sterker nog: het winnende duo zal het tegen elkaar opnemen in de competitie en de winnaar van dit duel gaat rechtstreeks naar de finale. Maar vandaag valt ook één iemand onherroepelijk af: de laatste stemronde is niet meer anoniem… er wordt luidop duidelijk wie met wie naar de finale wil.