Doet hoogtevrees Thomas de das om?

22/01/2010 - 14:46

Zondag 24 januari om 20.30
Na het vertrek van Christijan vorige week zijn nog 5 bekende gezichten in de running om de Noordkaap als eerste te bereiken: De Vlaamse mannen Stan, Thomas en Flor en de Nederlandse vrouwen Stacey en Cystine. Cystine is fysiek de minst sterke van de groep, maar ze bijt door. Ook Flor, de oudste van de groep, verbaast vriend en vijand met zijn doorzettingsvermogen en goede conditie.

Hoogtevrees
Uitzonderlijk wordt de nieuwe uitdaging van deze week niet in 2 teams uitgevoerd. Het wordt een groepsopdracht. De 5 resterende deelnemers beginnen aan de zwaarste beproeving van '71° Noord'. Vooral voor wie hoogtevrees heeft, zoals Thomas Van Hemeledonck, wordt dit een ware martelgang. Hij staat zware doodsangsten uit. De deelnemers moeten immers een supersteile rotswand beklimmen en blijven overnachten langs de bergwand in zogeheten portaledges: dat zijn kleine tenten, speciaal ontworpen voor bergbeklimmers. Die tenten worden bevestigd aan de rotswand. Het ziet er niet alleen halsbrekend uit, het is het ook.

Warme maaltijd
Op de top van de berg wappert een '71° Noord'-vlag. Die moeten de deelnemers mee naar beneden nemen. Ze moeten als groep met de vlag aankomen om de comfortprijs in de wacht te slepen: een warme maaltijd die ze allen broodnodig hebben. Het wordt een loodzware tweedaagse.

Muziek
Wanneer Stan na afloop z’n gitaar terugkrijgt in de tent, is hij al minstens even euforisch als na zijn fysieke uitdagingen. De muziekstonde brengt de groep nog dichter bij elkaar en ook Cystine blijkt over een hemelse stem te beschikken.

Eliminatie
Maar daarna is het noodgedwongen weer ieder voor zich tijdens de volgende immuniteitsproef. En dan breekt een spannende eliminatie aan…

Ontdek meer over Archief