6 duo's, 6 pop-ups, 3 steden!

De komst van Gert Verhulst in de jury is dit jaar niet de enige nieuwigheid in Mijn Pop-uprestaurant!. Het avontuur zal er voor de kandidaten straks ook helemaal anders gaan uitzien. Niet langer zullen vijf duo's hun pop-up uitbaten in vijf verschillende steden. Mijn Pop-uprestaurant! start binnenkort in drie Vlaamse steden, die elk niet één, maar twee pop-uprestaurants verwelkomen op één van hun mooiste pleinen.

 In het nieuwe seizoen trekken zes duo’s naar Antwerpen, Genk en Kortrijk. Drie steden en drie pleinen voor zes ambitieuze duo’s en zes creatieve concepten. Pal naast elkaar zullen de duo’s hun klanten moeten weten te lokken met hun eigenzinnig concept.

Evi Hanssen: “Het wordt een harde strijd deze keer. Vroeger wist je als deelnemer niet altijd waarmee je concurrent in een andere provincie bezig was, maar nu zit er een duo met dezelfde ambitie pal naast je. Dat kan wel eens heel erg spannend worden!”

ANTWERPEN /// GEDEMPTE ZUIDERDOKKEN

In Antwerpen strijkt Mijn Pop-uprestaurant! voor de tweede keer neer op de Gedempte Zuiderdokken. Vorig jaar mochten de zussen Mieke & Lieve er nog het mooie weer maken met hun soulfood keuken. Dit jaar zullen er twee restaurants, pal naast elkaar, het imposante plein kleuren. Het bruisende Antwerpse Zuid telt talloze trendy bars en restaurants, waaronder Divin, het restaurant van jurylid Sepideh Sedaghatnia. Dit plein zou dus wel eens dé perfecte locatie kunnen zijn voor twee duo’s die een innovatief horecaconcept willen neerpoten in een dynamische stad.

Een atypische, hippe locatie als de Zuiderdokken zal de inspiratie van de kandidaten enkel ten goede komen,” zegt burgemeester Bart De Wever. “In de mengelmoes van gastronomische hotspots, de link met de Schelde en de rijke culturele omgeving zullen beide Antwerpse teams ongetwijfeld een creatief concept kunnen bedenken dat hen een heel eind op weg helpt. Ik wens hen dan ook alle succes toe!"

GENK /// C-MINE

In Genk krijgen twee duo’s een plaats op een unieke, historische locatie. C-mine is de creatieve hotspot van Genk, op de grondvesten van de voormalige steenkoolmijn van Winterslag. Het industriële erfgoed is prachtig gerenoveerd en aangevuld met enkele nieuwe gebouwen. Aansluitend op de site van C-mine ligt trouwens de Vennestraat, de Straat van de Zintuigen, die stilaan uitgroeit tot de multiculinaire hotspot van de stad. De ideale locatie  dus voor Mijn Pop-uprestaurant!. De Genkenaars zullen de duo’s ongetwijfeld met een warme, Limburgse gastvrijheid ontvangen.

Wim Dries, burgemeester van Genk: “We verwelkomen Mijn Pop-uprestaurant! graag op C-mine in Genk, een site die onderdak biedt aan heel wat creatieve geesten en waar dus ook kookkunsten een plaats hebben. Het concept past verder ook binnen de beleving die we op deze site en omgeving willen creëren! We zijn vereerd om Mijn Pop-uprestaurant! in Genk te hebben en wensen de beide koppels die hier een restaurant zullen uitbaten alvast alle succes toe!”

KORTRIJK /// STATIONSPLEIN

Voor de tweede keer is Kortrijk gaststad voor Mijn Pop-uprestaurant!. Twee jaar geleden openden Stefaan & Barbra hier hun visbar STORM. De Kortrijkzanen zijn alvast heel benieuwd naar welke culinaire hoogstandjes er weldra te ontdekken zijn op het vernieuwde Stationsplein. De twee duo’s halen maar beter alles uit de kast om de smaakpapillen van de Kortrijkzanen te verwennen, want de stad telt al heel wat gastro- en bistronomische restaurants.

Burgemeester Van Quickenborne: “Ik ben trots dat Mijn Pop-uprestaurant! terug is in onze stad. Dat bewijst dat er schwung zit in Kortrijk. Onze stad telt heel wat topadressen waar je lekker kan tafelen, waardoor zo’n culinair experiment hier perfect past. Het Stationsplein is dé ideale locatie. Het is een belangrijke en zichtbare toegangspoort met 10.000 treinreizigers per dag. Ik ben benieuwd naar het concept waarmee de Kortrijkse kandidaten zullen uitpakken. De stadscoalitie wenst hen heel veel succes!

 

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!