Kies groene energie

Kies voor groene energie 
 

Op dit ogenblik komt onze energie vooral voort uit aardolie, gas, kernenergie, enz. Deze traditionele energiebronnen worden alsmaar duurder en zeldzamer. Ze zorgen bovendien voor milieuverontreiniging. De verbranding van fossiele brandstoffen produceert CO2, het broeikasgas dat mee verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Het beheer van kernafval blijft voor problemen zorgen.

We gebruiken steeds meer stroom voor ons comfort in huis. Veel van die stroom wordt niet nuttig gebruikt: dit leidt tot overtollige warmte in huis, dure energiefacturen, CO2-emissies en klimaatsverandering.

Zo kan het beter:

Er zijn wel honderd mogelijkheden om te besparen op je energieverbruik: spaarlampen gebruiken, koken met het deksel op de pot, investeren in zonnepanelen, met de fiets naar de bakker,... Doen!

Maar ook groene energie kan vandaag heel erg makkelijk en vlot aangekocht kan worden bij elke energieleverancier. Wind, maar ook water en zon zijn overal. In België jammer genoeg iets meer wind dan zon, maar de mogelijkheden om duurzame, hernieuwbare en onuitputtelijke energie op te wekken zijn overal.

Zo kun je zonder aan comfort in te leveren en zonder het te merken, al snel 4% reduceren op je totale CO2 voetafdruk. En in tegenstelling tot wat velen denken is groene energie helemaal niet duurder, maar vaak goedkoper. Dus het heeft zowel een economisch als ecologisch voordeel. Denk daar eens aan als je de volgende energiefactuur in de bus krijgt.

De overschakeling vergt een aantal eenvoudige administratieve stappen, maar verder geen installatie, moeite of kosten. Je betaalt niets dubbel. Je valt niet zonder elektriciteit. Je persoonlijke footprint daalt en je helpt bij het uitbouwen van de hernieuwbare energiecentrales van de toekomst!

Tijd voor actie!

STAP 1: VERGELIJK ONLINE DE LEVERANCIERS VAN GROENE STROOM

Vergelijk op het web de verschillende stroomleveranciers. Er bestaan verschillende     websites. You’ve got the power!

STAP 2: CONTACTEER DE LEVERANCIER VAN JE KEUZE

Op de website van je gekozen stroomleverancier vind je een document dat je moet     invullen en terugsturen. Jij bepaalt wanneer je graag wil omschakelen.

STAP 3: DE OVERSCHAKELING GEBEURT AUTOMATISCH
            
Je valt niet zonder stroom. Je moet hier niets meer voor doen en je wordt vanzelf op de hoogte gebracht van de overschakeling.

STAP 4: JE KRIJGT DE EINDAFREKENING VAN JE OUDE LEVERANCIER...

...en je hebt nieuwe groene energie! Betaal nu de facturen (die meestal goedkoper zijn) van je nieuwe stroomleverancier. Klaar is kees.