Isoleer je dak

Je dak isoleren is een goede energiebesparende stap
 
De woningen in België zijn slecht geïsoleerd. Dat kost je veel geld aan verwarming. Niet goed voor je portemonnee dus, en zeker ook niet goed voor het milieu.
Net zoals een muts een groot deel van je lichaamswarmte vasthoudt, is een goed geïsoleerd dak een must, want zonder isolatie vormt het dak de grootste energieverliespost van het huis. 

Zo kan het beter:
 
Met isolatie bespaar je maar liefst 30% op je factuur voor verwarming, én stoot je 6% minder CO2 uit, wat ons meteen een enorme stap dichter brengt bij ons doel van -10% in 2010!
Niet alleen de Vlaamse overheid, maar ook de netbeheerder en het gemeentebestuur voorzien de nodige isolatiepremies.

Met de besparing op je energiefactuur, de subsidies en premies én de belastingsvermindering betaal je de isolatie van je dak makkelijk terug op een paar jaar tijd. Daarna verdien je gewoon geld omdat je minder energie verbruikt. Het blijft even warm en het wordt zelfs aangenamer in je huis.
Na een paar jaar is die investering teruggewonnen én is de waarde van je huis gestegen.
Dus waar wacht je nog op?

 

Tijd voor actie!
We maken het wat gemakkelijker voor jou met het volgende stappenplan:

 

STAP 1: PREMIE AANVRAGEN!

Raak je soms ook verdwaald in een administratief kluwen om premies aan te vragen?   
We helpen je op weg. Hieronder tonen we hoe je nu eigenlijk best te werk gaat om snel te weten te komen voor welke premies je in aanmerking komt. Het is echt de moeite waard voor je portemonnee. Met het gespaarde geld kan je op vakantie!

Surf naar deze website:            
http://www.eandis.be/eandis/klant/k_welke_premies.htm
Geef je postcode in en vink aan ‘Isolatie dak’.
  
Dit brengt je op een pagina die een overzicht geeft welke premies je mogelijk kan krijgen.
Je kan ook meerdere premies combineren! Klik gerust door op de links om online aan te vragen of je in aanmerking komt.

Hieronder hebben we ook een overzichtje gegeven. Neemt gerust de telefoon op via onderstaande nummers om dadelijk meer uitleg te krijgen!

1. Fiscaal voordeel: Voor inkomstenjaar 2010 (=aanslagjaar 2011) komt 40% van de uitgaven in aanmerking voor belastingvermindering met een belastingvoordeel van         maximum 2770 euro per jaar per woning.
Contact
Infolijn financiën
02 57 257 57
info.tax@minfin.fed.be

2. Groene lening: De federale overheid verleent een aantal voordelen voor leningen afgesloten tussen 1 januari 2009 en 31 december 2011 die dienen om energiebesparende uitgaven, zoals dakisolatie, te financieren.
Contact
Infolijn financiën
02 57 257 57
info.tax@minfin.fed.be

3. Vlaamse Dakisolatiepremie: Wie in de loop van 2010 minimum 40 m² van het dak of de zoldervloer van zijn woning goed tot zeer goed isoleert, kan van de Vlaamse overheid een aanvullende premie krijgen die kan oplopen tot 1000 euro.
Contact
http://www.energiesparen.be/vlaamsedakisolatiepremie
of bel gratis 1700

4. Verbeterings- en aanpassingspremie voor woningen: Premie voor het plaatsen van  dakisolatie in bestaande woningen voor doe-het-zelvers of door een geregistreerde aannemer, die varieert van 2 tot 4€ per m2
Contact
Eandis - Iverlek
078 –35 35 34
reg@eandis.be

STAP 2: HANDEN UIT DE MOUWEN

-> Spreek een geregistreerd vakman aan en laat een offerte maken.
Ken je niemand? Zoek dan bijvoorbeeld op www.ikzoekeenvakman.be/specialisaties/dakisolatie/index.html of in de Gouden Gids.

-> Ben je een doe-het-zelver? Steek dan de handen uit de mouwen en isoleer zelf je dak.
Heb je technische informatie of advies nodig? Waar kan een doe-het-zelver zoals jij informatie vinden over hoe je dit moet doen? Kijk op gespecialiseerde websites zoals bijvoorbeeld www.energiesparen.be/zuinig_met_energie/dakisolatie/manieren_om_dak_te_isoleren. Je vindt er zelfs handige filmpjes!