Geniet bewust van de zomer

Nu de zomer in de lucht hangt en we met z’n allen de airconditioning op volle toeren laten draaien, wordt het tijd om even stil te staan bij de ecologische voetafdruk die we dagelijks nalaten. De koelkast, het barbecuetoestel, de douche… het blijven grote energieverbruikers bij hoge temperaturen. Ook met minder frequent of weloverwogen gebruik van deze toestellen kunnen we onze levensstandaard hoog houden en daar wil vtm tijdens de maand juni nog eens extra de nadruk op leggen.

Tijdens de ‘zomermaand’ juni zal het scherm figuurlijke groen kleuren bij vtm. Drie eco-initiatieven moeten de kijker op een toegankelijke manier bewust maken van zijn of haar ecologische voetafdruk. De boodschap is duidelijk: geniet bewust van de zomer!

Vanaf maandag 30 mei tot zondag 12 juni 2011 zullen er dagelijks 3 klimaattips te zien zijn aansluitend op Het Weer. vtm-weervrouw én ecospecialiste Jill Peeters voorziet de kijker 3 maal per dag van een nuttige tip die tot een lager energieverbruik of beter milieu kan leiden. Wat kan je doen om een lager waterverbruik de bekomen en hoe kan je zelf besparen op de energiefactuur? Jill staat klaar met het antwoord en spoort iedereen aan om bewust van de zomer te genieten.

Ook de wekelijkse afspraak met ‘De Stip’ zal er vanaf 4 juni 2011 wat anders uitzien. Elke zaterdag wordt in een speciale eco-rubriek een opmerkelijke reportage uitgezonden van de gewone man in de straat die op een bijzondere manier meewerkt aan een beter milieu. Om de uitdrukking ‘een druppel op een hete plaat’ voorgoed te ontkrachten, tonen enkele Vlamingen op welke manier zij bijdragen tot een beter milieu.

Tot slot zal ook ‘De Dagshow’ zijn steentje bijdragen aan de groene maand-actie. An, Bram en Evi werpen in juni elke week het licht op de groene inspanningen van een bekende tv-figuur. Welke initiatieven ondernemen zij om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu? En aan welke aspecten hechten zij het meeste belang?

Geniet bewust van de zomer
vanaf maandag 30 mei 2011