Wildvreemden trouwen met elkaar in 'Blind Getrouwd'

24/02/2016 - 13:02 1 keer bekeken

Wat als je je jawoord geeft aan iemand die je nog nooit gezien hebt? In Blind Getrouwd vertrouwen zes singles op vier experten om hun ideale partner te vinden. Nooit telde Vlaanderen immers meer singles als vandaag. Veel van de 850.000 alleenstaande Vlamingen zijn op zoek naar de liefde maar hebben die, ondanks de vele mogelijkheden, nog niet gevonden.

Die toenemende hoeveelheid singles in Vlaanderen roepen heel wat vragen op. Staat onze klassieke aanpak van verliefd, verloofd, getrouwd onder druk? Moeten we misschien de manier waarop we onze partner zoeken en kiezen herbekijken? Zijn we eigenlijk zelf wel in staat om een geschikte levensgezel te kiezen? Is verliefdheid wel de juiste basis om een stabiele, duurzame en langdurige relatie op te bouwen?

Wat als we het eens andersom doen? Kan liefde groeien tussen twee mensen wanneer je hen samenbrengt op basis van wetenschap, expertise, kennis en rationele parameters? Met deze vragen gaat het sociaal experiment Blind Getrouwd aan de slag.

Meer dan 1100 singles schreven zich in voor Blind Getrouwd in de hoop hun perfecte match te vinden. De deelnemers beseffen dat ze hun toekomstige man of vrouw pas in het gemeentehuis zullen zien, nét voor ze mekaar hun jawoord moeten geven.

Ze laten de keuze van hun partner volledig over aan de relatie-experten en kijken reikhalzend uit naar hun trouwdag, de spannendste dag van hun leven. Daarna begint het leven van de drie duo’s samen pas echt. Een huwelijksfeest, samen op huwelijksreis, om meteen daarna te gaan samenwonen. Dit sociaal experiment volgt de koppels in de eerste weken na hun jawoord. Grijpen ze de kans om de liefde te laten groeien en leven ze nog lang en gelukkig?

Blind Getrouwd, vanaf maandag 7 maart bij VTM.

Hoe verliep het selectieproces en de matchmaking? Lees meer hier.

Wie zijn de experten?

Ontdek meer over Blind Getrouwd