Werk aan de Winkel

Of je nu in Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen woont, ieder van ons kent wel een buurtwinkel waarvan je denkt: mochten de eigenaars het anders aanpakken, dan zou deze zaak veel aantrekkelijker worden. En zou ik er als klant meer over de vloer komen. 

Dat is het uitgangspunt van Werk aan de Winkel. Zes afleveringen lang doorkruist coach en marketingexperte Aline Juliá -bekend van Mijn Restaurant!- Vlaanderen om buurtwinkels en vooral hun eigenaars, die met verlies voortploeteren en niet weten hoe ze verder moeten, op het juiste spoor te zetten en hen te helpen er weer bovenop te geraken. Aline geeft de winkeliers nieuwe inzichten, verkent samen met hen nieuwe horizonten, laat de winkeliers inspiratiebronnen ontdekken en gaat samen met hen aan de slag. 

Aline werkt met een gericht stappenplan. In de eerste fase analyseert zij ter plaatse de situatie en gaat zij onder andere na wie de klanten zijn en wat ze kopen, maar ook wat het aanbod is en hoe de winkeliers het in hun zaak doen. Na de analyse volgt de actie en geeft Aline impulsen om de zaakvoerders tot nieuwe inzichten te brengen en reikt zij inspirerende tips en ideeën aan om het anders aan te pakken. Ook het gamma aan producten in de winkel en de presentatie ervan worden onder handen genomen, en er wordt een strategie bedacht om nieuwe klanten aan te trekken. 

In Werk aan de Winkel komen verschillende soorten buurtwinkels aan bod: van een bloemenzaak over een superette tot een broodjeszaak en zelfs een winkel in breigaren. Telkens opnieuw gaat Aline op zoek naar de oorzaken en haalt ze de energie en de passie in de handelaars weer naar boven. Elke aflevering van Werk aan de Winkel vertelt dan ook een ander pakkend verhaal met een verrassende kijk achter de schermen van buurtwinkels. Je ziet mensen groeien, beter worden en beseffen dat het ook anders kan. 

Donderdag om 21.40

 

Meer over Werk aan de Winkel 19 artikels

Vanavond de laatste 'Werk aan de Winkel'

Aline Juliá sluit het seizoen van ‘Werk aan de Winkel’ af in Mechelen, waar Hilde al jaren probeert om haar buurtwinkeltje Lazuli gelanceerd te krijgen. Ze verkoopt kleding, maar in een achterkamertje vind je ook veel breiwol.
2200 keer bekeken
00:24

Pakt Peggy de zaak verkeerd aan? (12/04)

Voor de vijfde aflevering van ‘Werk aan de Winkel’ trekt Aline Juliá naar Kapellen, waar Peggy sinds negen jaar de broodjeszaak ’t Ateljeeke heeft. Peggy is gepassioneerd bezig met voeding en ze maakt er een erezaak van dat haar broodjes op en top vers zijn.

1322 keer bekeken
00:20

Sabine is woest

Aline wil een en ander verhuizen om de carnavalswinkel overzichtelijker en aangenamer te maken. Dat is niet naar de zin en volgens de methode van Sabine.
778 keer bekeken
00:40

Er vallen harde woorden

Aline vraagt of Sabine bereid is opvang te zoeken voor haar kind. Bij Sabine komen haar opmerkingen hard aan.
627 keer bekeken
00:24

Guido speelt voor prins

Nadat de kinderen de Sabines kikker kussen, komt Guido tevoorschijn als prins zonder wit paard.
309 keer bekeken
00:25

De feestwinkel van Sabine (05/04)

De vierde aflevering van ‘Werk aan de Winkel’ brengt Aline Juliá naar Putte, waar Sabine al dertien jaar de winkel Happy Days heeft. Ze begon de zaak omdat ze doopsuiker wou verkopen én omdat ze er altijd voor haar kinderen wou zijn
1671 keer bekeken
00:30

Nancy en Aline trekken de straat op

In de hoop op nieuwe mannelijke klanten, trekken Nancy en Aline de straat op. Niet alle mannen zijn echter even enthousiast.
697 keer bekeken
00:19

Aline wordt kwaad

Nadat Yannick van kledingwinkel 'Dresscode' bekent dat hij geen zin heeft om verder 'komedie te spelen', vliegt Aline tegen hem uit.
1314 keer bekeken
00:26

Volg vtm