'Wat Als?' genomineerd voor Emmy-Award

08/10/2012 - 17:38 1 keer bekeken

Na de Emmy-Award voor ‘Benidorm Bastards’ heeft productiehuis Shelter nu ook een nominatie op zak voor het programma ‘Wat als?’. Medegenomineerden in de categorie Comedy zijn Absolutely Fabulous, The Invisible Woman en Spy.

Klik hier om de sketches van 'Wat Als?' gratis online te bekijken!

Vandaag werden tijdens een persconferentie op MIPCOM in Cannes de genomineerden bekend gemaakt voor de 40ste editie van de International Emmy Awards, die op 19 november 2012 zullen uitgereikt worden in New York.  

Er zijn in totaal 38 genomineerden in 9 categorieën. De genomineerde programma’s komen uit 15 verschillende landen, waaronder Argentinië, Australië, Brazilië, China, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Japan, Noorwegen, Portugal, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en… last but not least : België

Die eer valt voor het tweede jaar op rij te beurt aan productiehuis Shelter. In 2011 verzilverden ze hun eerste nomatie al met een Emmy Award voor ‘Benidorm Bastards’. Nu sleept ‘Wat Als?’ (‘What If?’) een nominatie in de wacht. Medegenomineerden in de categorie Comedy zijn Absolutely Fabulous (BBC Productions/Saunders and French Production/UK), The Invisible Woman (TV Globo/Rede Globo/Brazilië) en Spy (BSkyB/Hat Trick/Sky 1/UK). 

Tim Van Aelst van Shelter zit momenteel in Cannes en vernam daar het nieuws : “Fantastisch. Zo’n nieuws kan ons als programmamakers alleen maar gelukkig stemmen. Begin dit jaar waren we met 'Wat Als?' al genomineerd voor een Gouden Roos in Luzern en vervolgens wonnen we er in april een Comedy-Award mee op het BANFF World Media Festival in Canada. Maar we voelen ons nog altijd als een kind zo blij, vereerd en geapprecieerd. Internationale credits krijgen voor onze creativiteit, dat doet deugd. Elke keer opnieuw.” 

De komende 6 weken zal een internationale Emmy-jury  - met juryleden uit 67 landen - alle programma’s in drie ronden beoordelen.

De nieuwe, tweede jaargang van ‘Wat Als?’ wordt verwacht bij VTM begin 2013. 

Ontdek meer over Wat Als?

Nieuwe fragmenten

Extra