Uit de Kast

Uit de Kast

“Mama en papa, ik moet jullie iets vertellen. Ik ben homo.” Thuis, op het werk of in je vriendenkring vertellen dat je homo bent, blijft voor heel wat mensen verschrikkelijk moeilijk. Roos Van Acker helpt in 'Uit De Kast' zeven jongemannen en één meisje die al jaren in de kast zitten en er zonder hulp niet uit raken. Roos sprak met hen en probeert te begrijpen waar hun angst vandaan komt.

Ze leeft samen met de tieners, twintigers en dertigers toe naar het gesprek met hun vrienden, familieleden of collega’s en geeft hen dat laatste, broodnodige, duwtje in de rug. Als ze er klaar voor zijn. Het resultaat zijn acht unieke verhalen.

Meer over Uit de Kast 32 artikels

Jurgen gaat op van de stress

Ook op het werk durft Jurgen met geen woord te reppen over zijn geaardheid. In de slagerij werkt hij namelijk samen met een collega die homo is en daar ook voor uitkomt, maar waar de andere collega’s al eens de spot mee drijven.
1706 keer bekeken
01:42

Roos geeft Jurgen een duwtje in de rug

Jurgen heeft het erg moeilijk met zijn outing. Hij roept Roos erbij voor een duwtje in de rug.
1003 keer bekeken
01:43

Hoe gaat het 4 maanden later met Jurgen?

Het is intussen 4 maanden geleden dat Jurgen uit de kast kwam. Het voelde voor hem als een harnas afgooien omdat hij eindelijk écht gelukkig kon zijn.
1493 keer bekeken
03:07

Jurgen zag het niet meer zitten

Roos neemt Jurgen mee naar een holebicafé. Jurgen heeft er nog nooit durven binnenstappen. Ze klinken op Jurgens 'nieuwe leven'.
949 keer bekeken
01:19

"Ik heb jullie iets te melden..."

Jurgen waagt de stap en licht de familie in over zijn homo-zijn.
2248 keer bekeken
01:47

De ninja in Arne

Voor Arne is het heel moeilijk om een dubbelleven te leiden en te doen alsof hij hetero is. Daarom wordt het tijd dat hij aan de buitenwereld vertelt wie hij echt is.
2523 keer bekeken
00:45

De papa van Arne reageert emotioneel

Wanneer Arne aan zijn papa vertelt dat hij homo is, heerst er een moment van stilte. Maar zolang Arne gelukkig is en er zich goed bij voelt, ziet hij er geen problemen in.
4284 keer bekeken
02:30

Het nieuwe leven van Arne

Nu Arne uit de kast is gekomen gaat het heel goed met hem. Hij heeft ondertussen een vriendschapsrelatie opgebouwd met Geert en heeft sinds kort ook een relatie met een jongen.
3983 keer bekeken
01:49

Volg vtm