Video: TV Makelaar is terug!
TV Makelaar is terug!
Uw video is aan het laden...

TV Makelaar is terug!

14/12/2011 - 14:14 1 keer bekeken

De 71-jarige Josée is ondanks haar leeftijd een erg actieve en sociaal geëngageerde vrouw met een zwak voor kunst en cultuur. In 1966 ontwierp ze haar eigen villa in Tongeren, een woning met gebogen lijnen, grote strakke vensters met zicht op de tuin en veel open ruimtes. De architectuur bleef niet onopgemerkt want in de jaren ’80 werd de woning door een krant uitgeroepen tot ‘huis van de toekomst’.

Vijf jaar geleden stond het leven van Josée op z’n kop toen haar man Guy plots overleed. Omdat de woning veel te groot is voor haar alleen, heeft ze met pijn in het hart besloten om te verkopen. Door de jaren heen heeft het gebouw natuurlijk wat aan grandeur ingeboet. In elk hoekje is een overdosis antiquiteiten terug te vinden en dat schrikt potentiële kopers af. Pascale roept de hulp in van interieurarchitect Kristof Gregoire om de villa terug naar haar origineel ontwerp te brengen.

Patrick (42) en Heidi (38) wonen met hun twee kinderen in het Vlaams-Brabantse Aarschot. Hier verbouwden ze een oud cafeetje tot een knusse ecologische gezinswoning. Het groene en milieuvriendelijke gedachtegoed dragen ze hoog in het vaandel, vooral bij hun zoektocht naar een tweede woonst in de provincie Luik. Patrick plaatst namelijk op zelfstandige basis zonnepanelen en werkt vaak in Wallonië.

Voor het koppel is de ligging van hun stekje het belangrijkst. Ze wonen op dit moment in een drukke omgeving en dromen van een tweede verblijf met zicht op weidse landschappen en zonder buren… Jo zal zijn beste Franse beentje mogen voorzetten om met het vooropgestelde budget van €330.000 het geschikte huis te vinden. Bij de eerste woning is er al meteen sprake van liefde op het eerste gezicht…

Donderdag 15 december om 21.35

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

Extra