Video: Wie worden de 4 finalisten van ‘The Voice van Vlaanderen’?
Wie worden de 4 finalisten van ‘The Voice van Vlaanderen’?
Uw video is aan het laden...

Wie worden de 4 finalisten van ‘The Voice van Vlaanderen’?

08/03/2012 - 17:46 1 keer bekeken

Liveshow 6 ‘The Voice van Vlaanderen’: halve finale op vrijdag 2 maart 2012 om 20.50

Nadat in de liveshow van vorige week de teams werden gereduceerd tot twee leden is het op vrijdag 9 maart om 20u50 tijd voor de halve finale. Op het eind van deze aflevering weten we welke vier artiesten in de finale op vrijdag 16 maart zullen dingen naar de titel van ‘The Voice van Vlaanderen’. 

Zoals bij elke liveshow het geval was, brengt elke kandidaat één nummer. Maar in een halve finale mag het al wat meer zijn: er staan ook vier duetten op het programma én een internationale muzikale gast.

The Voice 

Team Koen


Nu Dirk afscheid heeft genomen van ‘The Voice’, resten enkel nog Bert en Stéphanie om team Koen naar de overwinning te zingen. Bert, die vorige week hoge ogen gooide met het sfeervolle ‘Into My Arms’ van Nick Cave & The Bad Seeds, zingt vrijdag ‘Heroes’, de onverwoestbare classic van David Bowie. De nummer 1-hit ‘Set Fire to the Rain’ van Adèle wordt het nummer waarmee Stéphanie zich naar de finale wil zingen.

Team Jasper


De twee poulains van coach Jasper zijn Maxine en Glenn. Nadat Maxine vorige week de rockchick in zich toonde op een nummer van Foo Fighters, gooit ze het in de halve finale opnieuw over een wat rustigere boeg met ‘Run, Baby, Run’, één van de eerste hits van Sheryl Crow. Glenn brengt dan weer, net zoals Bert, een klassieker: ‘Message in a Bottle’ van The Police.

Team Alex


Joke en Iris: twee straffe madammen heeft Alex nog in zijn team aan de vooravond van de halve finale. Iris kiest voor een classic, het melancholische ‘Martha’ van Tom Waits. Joke brengt ‘Sweet Jane’ van Lou Reed en The Velvet Underground, maar in de bekendere versie van Cowboy Junkies.

Team Natalia


Ludovic trok vorige week aan het kortste eind waardoor Yass en Silke gebombardeerd weren tot de twee halve finalisten van team Natalia. Silke haalt het meisje in zich naar boven en zingt het veel gecoverde 80’s anthem ‘Girls Just Want to Have Fun’ van Cyndi Lauper. Yass mag in deze halve finale van Natalia in zijn moedertaal zingen met ‘Pour que tu m’aimes encore’ van Céline Dion.    

Special Guest Katie Melua


Net zoals de voorbije weken het geval was, krijgt ‘The Voice van Vlaanderen’ ook in de halve finale het bezoek van een internationale muzikale gast. De special guest van deze week is niemand minder dan de Brits-Georgische Katie Melua. Dankzij haar gouden stem wist ze al miljoenen platen te verkopen. Nu brengt ze in de halve finale van ‘The Voice van Vlaanderen’ samen met Bert haar grootste hit ‘Nine Million Bicycles’. Ongetwijfeld een memorabel extra duet.

Deze week komt ook haar nieuwe album uit: ‘Secret Symphony’. Daaruit brengt ze ook de eerste single, ‘Better Than a Dream’. Op 20 oktober 2012 doet Katie Melua opnieuw ons land aan voor een concert in Vorst Nationaal.

Hoe ziet de afvalrace van de halve finale eruit?


In de halve finale van ‘The Voice van Vlaanderen’ hebben stemmend Vlaanderen en de coach even veel inspraak. Elke coach geeft immers zijn of haar eigen poulains een score op 100. Ook de stemmen van het publiek worden omgerekend in een percentage. Beide scores worden in balans gebracht en wie per team het beste resultaat behaalt, scoort een plek in de finale van ‘The Voice van Vlaanderen’, op vrijdag 16 maart 2012.

De kijker kan zijn favoriet naar de finale stemmen door de voornaam van de artiest te sms’en naar 6677, met behulp van de rode knop of via de mobiele applicatie van ‘The Voice van Vlaanderen’.

Volg ‘The Voice van Vlaanderen’ via de sociale media!


Livestream V-Liveshow: 20 minuten voor aanvang van de liveshow, tijdens de onderbrekingen en tot een half uur na afloop van de show via www.thevoicevanvlaanderen.be
Facebook: www.facebook.com/thevoicevanvlaanderen
Twitter: @vtmthevoice #TVVV
www.thevoicevanvlaanderen.be

Ontdek meer over The Voice van Vlaanderen