The Voice binnenkort ook op BBC

18/06/2011 - 10:19

De BBC heeft de rechten gekocht van The Voice. De Britse tv-zender brengt het programma van John de Mols Talpa volgend jaar op de buis, laat het mediabedrijf vrijdag weten. Het bedrag is niet bekendgemaakt.

De Mol is trots op de Britse aankoop van zijn programma. "De BBC deelt mijn passie voor en geloof in het programma," laat hij weten. Het oorspronkelijke The Voice of Holland kwam vorig jaar voor het eerst op tv en werd een groot succes. De drie uur durende finale waarin Ben Saunders de talentenjacht won, werd door ruim 3,7 miljoen Nederlanders gevolgd. Binnenkort start ook de Vlaamse versie 'The Voice van Vlaanderen' op VTM.

Het programma is al gekocht door de Amerikaanse tv-zender NBC, die het vanaf april uitzendt. De eerste aflevering werd bekeken door twaalf miljoen Amerikanen. In de Amerikaanse show zitten Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine en Blake Shelton in de jury. Wie in de Britse versie in de jury plaatsneemt, is nog onbekend maar de namen Adele en Robbie Williams gaan al rond...

Ontdek meer over The Voice van Vlaanderen