Video: Het internationale parcours van The Voice
Het internationale parcours van The Voice
Uw video is aan het laden...

Het internationale parcours van The Voice

17/06/2011 - 17:18 1 keer bekeken

In Nederland werd vorig jaar een gloednieuw format gelanceerd dat meteen internationale belangstelling oogstte omwille van een nooit geziene selectieprocedure. Toen de uiteindelijke ‘The Voice of Holland’-winnaar Ben Saunders zijn cover van ‘Use Somebody’ van The Kings of Leon voor de eerste keer bracht, konden de coaches zich enkel baseren op de stem van Saunders omdat ze met hun rug naar de optredende zangers zitten. De blind auditions sloegen in als een bom: maar liefst 1 op 5 Nederlanders volgde elke uitzending op de voet. Reden genoeg voor RTL Nederland om een tweede seizoen te brengen dat eind dit jaar op antenne zal verschijnen.

Ook in andere landen groeide de belangstelling naar het originele format van deze talentenjacht. Binnen vier maanden na ‘The Voice of Holland’ is het format in productie in meer dan 15 landen, waaronder de VS, Duitsland, Turkije, Oekraïne, Bulgarije, Roemenië, Israël en Canada.

Sinds eind april loopt ‘The Voice’ in de VS waar de vierkoppige jury, die bestaat uit Cee Loo Green, Adam Levine (Maroon 5), Blake Shelton en Christina Aguilera, de deelnemers momenteel klaarstoomt voor de liveshows.

Ontdek meer over The Voice van Vlaanderen