Video: Jaakko Toivonen (38)
Jaakko Toivonen (38)
Uw video is aan het laden...

Jaakko Toivonen (38)

01/02/2012 - 14:24 1 keer bekeken

“Bij de samenstelling van mijn team ga ik resoluut voor de jeugd.”
De uit Finland afkomstige Jaakko Toivonen kwam in 1995 naar Nederland en studeerde er moderne dans aan de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam en aan de Rotterdamse Dansacademie, waar hij zich specialiseerde als choreograaf. In 2004 won Jaakko de derde prijs met de choreografie 'Bar' in de Internationale Choreografen Competitie in Hannover.
Jarenlang trainde Jaakko in latin en ballroom en danste hij samen met zijn partner Roemjana de Haan, die samen met Koen Brouwers een choreografenduo vormde in ‘So You Think You Can Dance’ en de eerste editie van ‘The Ultimate Dance Battle’, verschillende internationale wedstrijden. In 1996 werden ze Nederland Amateur Latin Kampioen en 1999 wonnen ze samen het Nederlandse professionele kampioenschap in de South American Showdance. 
Jaakko is als choreograaf verbonden met Company Koorts en heeft een herkenbare eigen bewegingstaal ontwikkeld die rijk en organisch wordt genoemd. Zijn Scandinavische achtergrond is volgens velen te zien in doordachte bewegingen, een vleugje folklore en humor.

Ontdek meer over The Ultimate Dance Battle