The Taste

The Taste

Wie kookt er het lekkerst, een Vlaming of een Nederlander? Als we het aantal sterrenrestaurants per land bekijken, spant Vlaanderen de kroon. Wij tellen 114 sterrenrestaurants die samen 155 sterren vergaarden. Nederland telt 113 sterrenrestaurants met samen 125 sterren. Maar we geven onze noorderburen graag het voordeel van de twijfel. Alles zal afhangen van wat er op het ‘culinair lepeltje’ terechtkomt.

In het gloednieuwe VTM-programma The Taste gaan twee Vlaamse teams, onder leiding van de twee sterrenchefs Gert De Mangeleer en Wout Bru en twee Nederlandse teams, aangestuurd door de twee chef-koks Robert Kranenborg en Herman den Blijker de culinaire strijd aan met elkaar waarbij alles enkel en alleen om de smaak draait.

The Taste is niet zomaar een kookprogramma. En dat heeft alles te maken met het blind proeven: de vier topchefs zullen enkel blind mogen proeven van de creaties van de deelnemers. Dat betekent niet dat de chefs geblinddoekt worden, maar wél dat ze nooit weten wie een hapje voor hen bereid heeft, zodat ze echt objectief hun keuze maken. De kandidaten hoeven dus geen schilderijtje op het bord te toveren, om de chefs culinair te verleiden moeten ze gewoon de beste smaak creëren. Anders dan bij andere culinaire formats staat de deur voor de kandidaten veel wijder open. Iedereen die lekker kan koken kan deelnemen, of je nu amateur, beginner of professional bent.

In The Taste willen we voor eens en altijd uitmaken wie de beste smaak kan voorschotelen: Vlamingen of Nederlanders. The Taste is een format van Red Arrow International, dat VTM samen met RTL 4 Nederland brengt en geproduceerd wordt door Sultan Sushi.

Meer over The Taste 41 artikels

And the winner is... Rosario!

Wat een spannend moment! Jammer voor Dorus en Kim, maar er kan er maar ééntje met de eer gaan lopen: Rosario is dé winnaar van The Taste.
2007 keer bekeken
04:49

Eén en al vreugde bij de 3 finalisten!

Zes lepels, zes verschillende smaken. Sergio heeft de zware taak om uit de zes lepens drie finalisten te selecteren ... Drie finalisten die meteen door het dolle heen zijn!
930 keer bekeken
02:39

Rosario toont wat hij van Wout Bru geleerd heeft

Rosario zet vandaag in op iets dat hij van zijn chef Wout Bru heeft geleerd: duif in de oven.
556 keer bekeken
03:16

De beslissende smaaktest!

Spanning alom! Terwijl de 3 finalisten op een scherm meekijken, beoordelen de vier chefs de ultieme finaletest: een voor- hoofd én nagerecht, opnieuw gepresenteerd op een lepel.
608 keer bekeken
05:58

De Sterren moeten van de Hemel gekookt worden!

Voor de kandidaten is het er vandaag op of onder. En wie is er beter geplaatst om werk van de finalisten te beoordelen dan Sergio Herman?
614 keer bekeken
03:24

Wie overleeft de gevarenzone?

Vier kandidaten uit drie teams zijn zeker van een finaleplaats.
1051 keer bekeken
04:13

Vis fileren voor dummies

Peggy heeft wat moeite met het fileren, maar gelukkig is Loïc een prima hulplijn.
621 keer bekeken
02:41

Welke lepels zijn de favoriete?

De proef zit erop. Nu moet onthuld worden welke lepels het best waren en wie dus rechtstreeks doorgaat naar de finale.
1135 keer bekeken
03:31

Volg vtm