Bekijk volledige afleveringen

afl. 3

20/01/2015
Medische hulpmiddelen zoals knieprotheses, pacemakers en andere dingen die in het lichaam worden ingeplant, worden vaak onvoldoende getest voor ze op de markt komen....

Extra

Nieuwe fragmenten

Dit zie je woensdag 27 januari in Telefacts Laat

Hoe ontmatel je een oorlogskamp?

Hoe breek je een oorlogskamp af, zo groot als een middelgrote Vlaamse stad? En dat op amper 4 maanden tijd? Toen de Britten zich eind vorig jaar uit Afghanistan terugtrokken, moest ‘Camp Bastion’ tot tegen de grond ontmanteld worden. Alles, maar dan ook ‘alles’ moest ingepakt en overgevlogen worden naar Groot-Brittannië. Eén cameraploeg kreeg exclusief de toestemming om de hele operatie te filmen. Het resultaat is een verbluffende reportage, achter de schermen van een hedendaagse oorlog. Bekijk hier de trailer.

Dit zag je dinsdag 27 januari in Telefacts

Liefdesoplichters

Steeds meer Westerse vrouwen worden op vakantie de prooi van Noord-Afrikaanse mannen. Zogezegd voor de liefde, maar eigenlijk voor het geld. Telefacts trekt naar Egypte waar mannen de vrouwelijke toeristen in hun val proberen te lokken. In het programma getuigen ook 2 Vlaamse vrouwen die dachten dat ze de liefde van hun leven hadden gevonden en daar tienduizenden euro’s aan spendeerden. Maar uiteindelijk bleven ze berooid en met een gebroken hart achter. Bekijk hier de trailer. 

Dierenartsen in het rood

De Vlaming is een grote dierenvriend, maar honden, katten, konijnen of cavia’s… beestjes kosten altijd veel geld. Dierenartsen merken steeds vaker dat hun klanten de rekeningen niet meer kunnen betalen. “Sommige baasjes zouden het beleg van tussen hun boterham laten om hun dieren te kunnen verzorgen. Maar helaas, zijn ze zo niet allemaal”, zegt dierenarts Katrien Van Baast. 40.000 euro aan onbetaalde facturen: het is lang geen uitzondering. De dierenartsen staan in het rood en trekken naar de vrederechter, de deurwaarder of het incassobureau.

 

Telefacts is het reportagemagazine van VTM dat wekelijks extra duiding brengt bij bepaalde belangrijke nieuwsfeiten.

Alle afleveringen van Telefacts kan je hier volledig gratis herbekijken.