Video: Over leven in de storm: Jill Peeters op tornadojacht
Over leven in de storm: Jill Peeters op tornadojacht
Uw video is aan het laden...

Over leven in de storm: Jill Peeters op tornadojacht

13/08/2012 - 10:40 1 keer bekeken

Dinsdag 14 augustus - "Over leven in de storm" Op 18 augustus 2011 trok het zwaarst denkbare onweer - voor weerkundigen een "supercell" - pal over de weide van het muziekfestival Pukkelpop. Verwoestende wind, regen en hagel lieten een pad van vernieling achter. Bijna een jaar later trok weervrouw Jill Peeters trok naar "Tornado Alley" in de Verenigde Staten. Nergens ter wereld komen meer supercells en tornado's voor. Hier is "Pukkelpopweer" bijna dagelijkse kost. Jill ging er - middenin het tornadoseizoen - 'op jacht' met de beste stormchasers.  Ze ging na hoe nauwkeurig ze er de plaats en tijdstip van een onweer of supercell kunnen voorspellen. En wanneer er moet ingegrepen worden. Wanneer trek je aan de alarmbel? Wie kan en moet er ingrijpen? Hoe vaak kan je een hele groep mensen evacueren, omwille van het weer?

"De wondere wereld van de luiaards" Het enige opvangcentrum voor luiaards ter wereld bevindt zich in Costa Rica.  Het is 20 jaar geleden opgericht door de Amerikaanse Judy Arroyo.  Ze verzorgt er vandaag meer dan 160 diertjes.

Maar ook al dacht ze alles gezien te hebben, toch zijn er nog enkele geheimen die de diertjes tot nu verborgen hebben gehouden, vooral wat de liefde en de voortplanting betreft.

Ontdek meer over Telefacts