Telefacts

dinsdag
21.50

Telefacts Nieuws

Winkelen in de toekomst

Dinsdag 22 april - Shoppen, vooral vrouwen zijn er gek op. Maar hoe zullen we winkelen in de toekomst? Wat komt er allemaal op ons af? Telefacts doet de test en gaat shoppen in The Loop. Een gloednieuw Europees onderzoekscentrum dat deze week z’n deuren opent. In The Loop kunnen experten, topmerken en handelaars het winkelen van de toekomst uitproberen. Onder het motto: ‘Slimme handelaars weten beter wat wij leuk vinden dan onze eigen partner.’
3501 keer bekeken
00:33

Webjunkies

Woensdag 16 april - In China worden gameverslaafde jongeren vanachter hun computer weggerukt en overgebracht naar het Daxing Bootcamp, in de buurt van Peking. “Sommige kinderen hier zijn zo verslaafd dat ze zelfs niet van meer van hun scherm wegwillen om naar het toilet te gaan. Daarom dragen ze een luier. Zo kunnen ze blijven gamen”. Gameverslaving is één van de snelst oprukkende verslavingen wereldwijd onder jongeren. China is het eerste land ter wereld dat ‘gameverslaving’ officieel beschouwt als een psychische aandoening.
1007 keer bekeken
00:34

Weg uit het dure Vlaanderen

Dinsdag 15 april - Steeds meer Vlamingen trekken de taalgrens over, op zoek naar goedkope bouwgrond, een groter huis en meer groen. Zo gingen in 2012 bijna 9000 Vlamingen zich settelen in Wallonië, een stijging van 10% in 5 jaar tijd. De voordelige vastgoedprijzen zijn doorslaggevend. Dajo Hermans van de Vlaamse Confederatie van Immoberoepen: “In Vlaanderen kocht je vorig jaar een woning voor gemiddeld 215.000 euro. In Wallonië was dat gemiddeld 150.000 euro. Je ziet dat er een prijsverschil is en voor bouwgronden zijn de verschillen nog groter.”

Flitspaal in de voortuin

Dinsdag 15 april - Deze week start de allereerste flitsmarathon in ons land: 24 uur lang nultolerantie voor te snel rijden in elke wijk in Vlaanderen. En opmerkelijk, de plaatsen waar de politie zal flitsen, zijn gekozen door gewone burgers. Bijna 52.000 tips kwamen er binnen op de website ikflitsmee.be, waar iedereen 10 dagen lang een straat kon aanduiden waar, volgens hem of haar, snelheidscontroles moeten worden gehouden. Aan het einde van de rit zijn alle meldingen van de burgers geëvalueerd en doorgegeven aan de lokale politiezones.
581 keer bekeken
00:34

Clouseau: Over de generaties heen

Dinsdag 15 april - De broers Koen en Kris Wauters zijn met Clouseau mega-populair over alle generaties heen. Telefacts trekt naar een uitverkocht Ethias Theater op zoek naar moeders en dochters in de ban van Clouseau. Wat maakt hun muziek zo aantrekkelijk voor alle leeftijden? En hoe verklaren Koen en Kris zelf hun succes?

Duitsland, het grootste bordeel van Europa

Woensdag 9 april - Duitsland is het enige Europese land waar prostitutie sinds 2002 helemaal legaal is. De seksindustrie is er goed voor een jaarlijkse omzet van 14,5 miljard dollar. Zakenmannen hebben er een businessmodel in ontdekt. Ze openen megabordelen, die in niets nog gelijken op de groezelige achterkamers in de rosse buurten.
4770 keer bekeken
00:35

Rechter blokkeert reportage Telefacts

Telefacts mag vanavond een reportage over het gerecht in Veurne niet uitzenden. Het gaat om een reportage over verschillende schandalen bij de rechtbank in Veurne. Een deurwaarder heeft de beslissing van de rechtbank in Brussel betekend bij algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack. Een rechter van Veurne die intussen met pensioen is, had een eenzijdig verzoekschrift ingediend om de uitzending van Telefacts te verbieden. Als VTM de reportage toch uitzendt, riskeert de zender een dwangsom van 200.000 euro.
787 keer bekeken
00:44

Achter de schermen bij Ikea

Dinsdag 8 april - Ikea is een miljardenbusiness: vorig jaar klopte de meubelgigant af op een recordomzet van 28 miljard euro. En dat in tijden van crisis. In België zijn er 6 Ikea-winkels en die kregen vorig jaar 13,3 miljoen bezoekers over de vloer. In theorie kan je dus stellen dat elke Belg anderhalve keer een Ikea-vestiging heeft bezocht. In al die jaren hebben ze hun vlekkeloos imago weten te bewaren en promoten ze onder meer duurzaamheid als hun handelsmerk.
1936 keer bekeken
00:33

Pagina's

Volg vtm