Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

afl. 20

19/05/2015
- Iedereen huivert bij de gedachte aan een gerechtsdeurwaarder....

Telefacts

Dit zie je dinsdag 26 mei in Telefacts

Brussels wild

Vossen, everzwijnen, parkieten en zelfs slangen. Allemaal leven ze in het wild in Brussel. Naast, tussen en soms ook bij de Brusselaars. Een reportagemaker trok een jaar lang met z’n camera door de hoofdstad en kon heel wat wilde dieren voor zijn lens halen. 

Jacht op namaak

Vorig jaar zijn er in ons land alleen al bijna 7 miljoen namaakproducten in beslag genomen. De douane onderschepte onder meer namaaksigaretten, kleding, parfums, maar ook eten en medicijnen. Het is duidelijk: namaak is overal. En omdat het probleem niet aan de landsgrenzen stopt, is ook een internationale aanpak nodig. Een Vlaming leidt de cel namaak bij Europol, de Europese politiedienst. Hij en zijn team begeleiden en ondersteunen de politie en douanediensten van verschillende landen, om de criminele bendes in kaart te brengen en op te rollen.

Telefacts Laat

Dit zag je woensdag 12 mei in Telefacts Laat

Het andere gezicht van Silicon Valley

Facebook, Google en Twitter beheersen ons leven. Uren per dag zijn we online, over de hele wereld. En we zijn zo verslingerd aan nieuwe technologieën dat we constant mee willen zijn met elke nieuwigheid. Twitter, Google en Apple hebben ons leven letterlijk veranderd. Deze bedrijven weten alles over ons, maar wat weten wij over hen? Wie zwaait nu echt de plak in Silicon Valley, het mekka van technologie in de buurt van de Amerikaanse stad San Francisco? Telefacts Laat toont u het andere gezicht van de internetgiganten. Bedrijven waar je niet binnen kan, waar je geen uitleg krijgt en waar elke pottenkijker meteen wordt tegengehouden. 

Oordeel van de Raad voor Journalistiek

Geen journalistieke fouten in Telefacts-uitzending over ex-gevangenisdirecteur Jef Buts

De Raad voor journalistiek, een onafhankelijk adviesorgaan dat zich buigt over journalistieke deontologie, zegt dat het programma Telefacts geen fouten heeft gemaakt in een reportage over de gewezen gevangenisdirecteur Jef Buts.

In de reportage van 1 oktober 2013 getuigden een aantal ex-medewerkers en ex-gevangenen over corruptie en seksuele intimidaties door Jef Buts. De gevangenisdirecteur vond dat de reportagemakers journalistieke fouten hadden gemaakt en diende daarop een klacht in bij de Raad voor Journalistiek. De Raad heeft het dossier bestudeerd en oordeelt dat de deontologische regels niet zijn geschonden. Daarom heeft de Raad de klacht ‘ongegrond’ verklaard.

De volledige uitspraak van de Raad voor de Journalistiek is te lezen op www.rvdj.be.

Extra