Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

afl. 8

24/02/2015
Veel Vlaamse zwangere vrouwen doen de NIPT-test om te checken of hun toekomstige baby het syndroom van Down heeft....

afl. 6

18/02/2015
Peru is sinds enkele jaren 's werelds koploper in de productie van cocaïne....

afl. 7

17/02/2015
Telefacts brengt met de grote geldenquête een unieke inkijk in de portemonnee van de Vlaming. Is het leven echt duurder geworen? Kunnen we ons minder permitteren?...

Telefacts Laat

Dit zie je woensdag 4 maart in Telefacts Laat

Vermoord voor een orgaan

In China worden elk jaar meer dan 10.000 patiënten geholpen die dringend een orgaantransplantatie nodig hebben. Veel van die patiënten zijn buitenlanders en ze moeten niet eens lang wachten op een operatie: hooguit een paar weken, terwijl er in andere landen jarenlange wachtlijsten zijn.  Hoe doet China dat? 

In Telefacts Laat wordt de waarheid achter de Chinese transplantatie-industrie onthult. En die waarheid is ronduit schokkend en gruwelijk.

Telefacts

Dit zag je dinsdag 3 maart in Telefacts

Sven Nys, openhartig op de latten

Het emotioneel zwaar jaar van Sven Nys, zowel privé als professioneel, krijgt een ontlading tijdens zijn korte skivakantie in de Zwitserse bergen twee dagen na zijn laatste rit dit seizoen. Telefacts, Cathérine Moerkerke, gaat met hem, zijn zoon en beste vriend Sven Vanthourenhout mee skiën. Een openhartig en ontspannen weekendje waarin hij praat over zijn gezinssituatie, zijn liefde voor zijn zoon, zijn laatste seizoen veldrijden en over wat de toekomst zal brengen.

Oordeel van de Raad voor Journalistiek

Geen journalistieke fouten in Telefacts-uitzending over ex-gevangenisdirecteur Jef Buts

De Raad voor journalistiek, een onafhankelijk adviesorgaan dat zich buigt over journalistieke deontologie, zegt dat het programma Telefacts geen fouten heeft gemaakt in een reportage over de gewezen gevangenisdirecteur Jef Buts.

In de reportage van 1 oktober 2013 getuigden een aantal ex-medewerkers en ex-gevangenen over corruptie en seksuele intimidaties door Jef Buts. De gevangenisdirecteur vond dat de reportagemakers journalistieke fouten hadden gemaakt en diende daarop een klacht in bij de Raad voor Journalistiek. De Raad heeft het dossier bestudeerd en oordeelt dat de deontologische regels niet zijn geschonden. Daarom heeft de Raad de klacht ‘ongegrond’ verklaard.

De volledige uitspraak van de Raad voor de Journalistiek is te lezen op www.rvdj.be.

Telefacts programma info

Telefacts is het reportagemagazine van VTM dat wekelijks extra duiding brengt bij bepaalde belangrijke nieuwsfeiten.

Alle afleveringen van Telefacts kan je hier volledig gratis herbekijken.

 

 

 

Extra