Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Dit zie je dinsdag 21 oktober in Telefacts

Hackers op school

Diploma's halen, zonder te studeren: schoolsystemen hacken is kinderspel. Telefacts stelt vast dat computersystemen de zwakke plekken van de scholen zijn. Het is niet de vraag of er ooit iemand zal inbreken op je systeem maar wel wanneer. Bekijk hier de trailer.

Bouwellende

Het is een cliché, elke Vlaming is geboren met een baksteen in de maag. We willen allemaal een eigen huis. Maar wat als je na lang sparen een huis bouwt en tijdens de werken gaat de aannemer failliet? Welke stappen moet je dan zetten en raakt je huis ooit nog afgewerkt? Telefacts stelt vast dat heel wat Vlamingen daar de dupe van zijn. Want in geen enkele andere sector gaan er zoveel bedrijven failliet als in de bouw. Bekijk hier de trailer.

 

Dit zag je woensdag 8 oktober in Telefacts Laat

Moordplan op het speelplein

Drie kinderen van 12 en 15 jaar beramen de moord op de stiefvader van één van hen. Wat begint als een spel, een wilde fantasie, voeren ze ook echt uit. Terwijl Chase buiten blijft wachten, schieten Colt Lundy, 15 jaar, en Paul Gingerich, 12 jaar, de stiefvader van Colt dood. De feiten zijn zo zwaar dat Paul en Colt als volwassenen berecht worden. Ze worden veroordeeld tot een celstraf van 30 jaar. Herbekijk hier de volledige uitzending.

 

Telefacts is het reportagemagazine van VTM dat wekelijks extra duiding brengt bij bepaalde belangrijke nieuwsfeiten.

Alle afleveringen van Telefacts kan je hier volledig gratis herbekijken.

 

 

 

Extra

00:29