Video: Massahuwelijk in de Moonkerk
Massahuwelijk in de Moonkerk
Uw video is aan het laden...

Massahuwelijk in de Moonkerk

22/08/2012 - 12:21 1 keer bekeken

Donderdag 23 augustus - De Koreaanse Sun Myung Moon is de stichter en leider van de Verenigingskerk (The Unification Church), een religieuze beweging met naar eigen zeggen meer dan 3.000.000 leden. Moon beweert  dat hij op 16-jarige leeftijd een visie had waarbij Jezus tot hem verscheen.  Intussen is hij 92 jaar oud en heeft hij een enorm imperium opgebouwd. Hij heeft belangen in The Washington Times, de wapen- en auto industrie. Tot zijn persoonlijke vrienden behoorden o.a. de voormalige presidenten Bush, Reagan en Nixon.

Sinds begin jaren ‘60 organiseert de Verenigingskerk massahuwelijken. Het eerste vond plaats in 1961. Toen huwde hij 36 koppels.  In 2012 verbond hij 2500 paren uit meer dan 50 landen. Deze massahuwelijken hebben volgens hem tot doel om : “mensen dichter bij elkaar te brengen en een wereld zonder grenzen en nationaliteiten te creëren”.

Voor het eerst kreeg een filmploeg toegang tot zo’n massahuwelijk. Drie Britse jongeren worden gevolgd op hun reis naar Korea voor de zegening. De jongeren kennen hun toekomstige partner amper of niet.  De 22-jarige Elisa heeft haar Tsjechische vriend een maand geleden ontmoet en is vastbesloten. De 21-Reamonn heeft een relatie met een meisje uit Argentinië dat hij nog nooit in levende lijve heeft gezien. En de 20-jarige Naomi wordt 2 dagen voor haar trouw aan haar Japanse echtgenoot gekoppeld.  Allen gaan ze voluit voor hun huwelijk en beloven elkaar eeuwige trouw…

 

Ontdek meer over Telefacts