Het belang van een ster

23/11/2010 - 17:38

De uitreiking van de Michelinsterren is voor elke topchef het hoogtepunt van het jaar. Telefacts volgde twee topchefs in de laatste dagen voor de bekendmaking: Gert De Mangeleer, van ‘Hertog Jan’ in Brugge en Kobe Desramaults  van ‘In de Wulf’ in Dranouter. Over het belang van michelinsterren en hoe ze hun leven veranderden.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

afl. 17

28/04/2015
- Het lijkt helemaal niet meer van deze tijd en toch zijn er nog jonge vrouwen die bewust kiezen voor een kloosterleven....

Telefacts

Dit zie je dinsdag 5 mei in Telefacts

Telefacts op stap met Gert Verhulst

Telefacts volgt 48 uur golden boy Gert Verhulst. Het leven als manager van Studio 100 en als bekende mens in de spotlight.

Het persoonlijke verhaal van Gert Verhulst dinsdagavond in Telefacts. Bekijk hier de trailer.

Telefacts Laat

Dit zie je woensdag 29 april in Telefacts Laat

Trotse autodieven

Telefacts Laat volgt de hele weg die gestolen auto’s afleggen. Van in de straat waar ze worden gestolen, over de haven waar ze worden buiten gesmokkeld tot de Oost-Europese dorpen waar ze worden afgeleverd aan nieuwe eigenaars. Een wereld van georganiseerde misdaad met heel wat verschillende schakels: spotters die op zoek gaan naar de wagens die hun klanten willen, hightech bandieten die nieuwe snufjes gebruiken om auto’s zonder sleutels te doen starten en professionele crashers, die bewust ongevallen met wagens veroorzaken om de verzekeringen op te lichten. Bekijk hier de trailer.

Oordeel van de Raad voor Journalistiek

Geen journalistieke fouten in Telefacts-uitzending over ex-gevangenisdirecteur Jef Buts

De Raad voor journalistiek, een onafhankelijk adviesorgaan dat zich buigt over journalistieke deontologie, zegt dat het programma Telefacts geen fouten heeft gemaakt in een reportage over de gewezen gevangenisdirecteur Jef Buts.

In de reportage van 1 oktober 2013 getuigden een aantal ex-medewerkers en ex-gevangenen over corruptie en seksuele intimidaties door Jef Buts. De gevangenisdirecteur vond dat de reportagemakers journalistieke fouten hadden gemaakt en diende daarop een klacht in bij de Raad voor Journalistiek. De Raad heeft het dossier bestudeerd en oordeelt dat de deontologische regels niet zijn geschonden. Daarom heeft de Raad de klacht ‘ongegrond’ verklaard.

De volledige uitspraak van de Raad voor de Journalistiek is te lezen op www.rvdj.be.

Extra