Het belang van een ster

23/11/2010 - 17:38

De uitreiking van de Michelinsterren is voor elke topchef het hoogtepunt van het jaar. Telefacts volgde twee topchefs in de laatste dagen voor de bekendmaking: Gert De Mangeleer, van ‘Hertog Jan’ in Brugge en Kobe Desramaults  van ‘In de Wulf’ in Dranouter. Over het belang van michelinsterren en hoe ze hun leven veranderden.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

afl. 33

16/12/2014
In de portretreeks ‘Het Jaar Van’ staat vandaag Marc Coucke centraal. De oprichter van Omega Pharma heeft in 2014 de deal van het jaar en van zijn leven gesloten....

Dit zag je dinsdag 16 december in Telefacts

Telefacts: Het jaar van Marc Coucke

“Met elke vijf frank die ik kreeg, was ik dolgelukkig. Dan spaarde ik en met dat geld kocht ik mijn eerste staatsobligatie. Ik was toen elf.” Intussen is Marc Coucke, na de overname van ‘zijn’ Omega Pharma, meer dan 1 miljard waard. Wat maakt Coucke zo succesvol, het buitenbeentje onder de Belgische bedrijfsleiders?

Telefacts volgt hem van op kantoor tot in de voetbalkantine. Bekijk hier de trailer.

 

Dit zag je woensdag 10 december in Telefacts Laat

Tsunami, 10 jaar later

“Het was alsof ik in een wasmachine zat. Ik tolde rond en voelde stenen en glasscherven langs mijn lichaam schuren. Ik sta nog altijd versteld dat ik het heb overleefd”, vertelt Jay Breisch. 10 jaar geleden vierde hij met het gezin kerst in Khao Lak, ten noorden van Phuket in Thaïland. Op tweede kerstdag wilde de familie gaan duiken vlakbij de kust. “Mijn jongste zus Kali wilde liever in het hotel blijven, dus bleef ik bij haar. Ik leef nog, mijn zus niet”, getuigt Jay in de reportage. Herbekijk hier de uitzending.

 

Telefacts is het reportagemagazine van VTM dat wekelijks extra duiding brengt bij bepaalde belangrijke nieuwsfeiten.

Alle afleveringen van Telefacts kan je hier volledig gratis herbekijken.

 

 

 

Extra