Video: 110823_TF_trailercruise
110823_TF_trailercruise
Uw video is aan het laden...

Extreme Cruise Schip – De Oasis of the Seas

22/08/2011 - 10:35 2821 keer bekeken

Het grootste cruiseschip ter wereld is zestig meter breed, langer dan drie voetbalvelden, en 16 verdiepingen hoog. De Oasis of the Seas werd twee jaar geleden te water gelaten, en vervoert sindsdien non-stop cruisegangers over de Oceaan. Met zesduizend per reis.

 

Aan boord van de Oasis zijn meer dan 20 restaurants, verschillende zwembaden en sporthallen, een ijspiste, en een centraal wandelpark met meer dan 12.000 echte bomen en planten. Om dit megaschip te laten varen én om de passagiers te bedienen, is een crew nodig van meer dan 2000 mensen. Alleen al om elke dag al het beddengoed te wassen, staat 250 man paraat.

Wanneer De Oasis of the Seas naar de haven van Fort Lauderdale vaart, is dat voor een zogeheten wisseldag. Voor de mensen die dan op het schip zitten, is het de laatste dag van hun cruise. Voor 6000 mensen op de kade moet het dan allemaal nog beginnen. De crew heeft 12 uur de tijd om eerst 6000 passagiers én hun bagage van het schip te krijgen, het schip helemaal schoon te maken, en weer 6000 mensen in te schepen….

 

De Oasis of the Seas, Vtm Telefacts, dinsdag 23 augustus.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

afl. 20

16/09/2014
Telefacts gaat dieper in op de vraag waarom we vrijen, naar aanleiding van het onderzoek van zeven seksuologen van de Universiteit van Gent....

afl. 17

10/09/2014
Begin 2015 opent de 100ste verdieping van het One World Trade Center de deuren voor het publiek. Sinds 2006 hebben duizenden mensen gebouwd aan wat de nieuwe trots van New York moet worden....

afl. 16

3/09/2014
Bij grote rampen zoals de tyfoon Haiyan in de Filippijnen of de aardbeving in Haïti vragen hulporganisaties om geld te storten. Wat gebeurt er met al dat geld?...

afl. 19

2/09/2014
Telefacts gaat dieper in op twee actuele thema’s: de kostprijs van echtscheidingen en de moeite die het kost om foto’s of filmpjes te verwijderen die door anderen op het internet zijn gegooid....

Dit zie je dinsdag 23 september in Telefacts

Eeuwig jong

Het is de droom van iedereen. En dan niet alleen er goed blijven uitzien, maar vooral gezond 100 jaar worden. Dat willen we toch allemaal.

Steeds meer mensen slikken daarom voedingssupplementen, hormonen of smeren speciale gels, zoals testosterongel. Maar is dat wel allemaal gezond en help het ook echt? Bekijk hier alvast de trailer.

Ziekelijk op zoek naar aandacht

Münchhausen by Proxy is een psychische aandoening waarbij ouders hun kinderen doelbewust ziek maken om de aandacht van de artsen te trekken. Komt deze aandoening vaak voor en hoe gaan slachtoffers ermee om? In Telefacts zie je een unieke getuigenis van twee vrouwen die jarenlang mishandeld werden door hun moeder.

Dit zie je woensdag 24 september in Telefacts Laat

De slachter van Canada

Volgende week maandag start in Montréal Canada het proces tegen Luka Magnotta, de slachter van Montréal. Hij staat terecht voor de beestachtige moord op een 33-jarige Chinese student, nu twee jaar geleden. Magnotta zou de man gefolterd en vermoord hebben. Nadien sneed hij het lichaam in stukken en stuurde hij verschillende lichaamsdelen op naar politici, onder andere naar de Canadese premier. Telefacts Laat kruipt in de geest van één van de meest lugubere moordenaars van de afgelopen jaren.

 

Telefacts is het reportagemagazine van VTM dat wekelijks extra duiding brengt bij bepaalde belangrijke nieuwsfeiten.

Alle afleveringen van Telefacts kan je hier volledig gratis herbekijken.

 

 

 

Extra