Video: Chaz
Chaz
Uw video is aan het laden...

Chaz

08/07/2011 - 11:43 1 keer bekeken

“Het is het beste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Het is de eerste keer dat ik me een compleet mens voel”. Chaz Bono is opgelucht. Na jaren worstelen met zichzelf is Chasity Bono, de dochter van Sonny & Cher, eindelijk een man. “Sinds mijn puberteit had ik een afkeer van mijn lichaam”, vervolgt Chaz, die ondertussen 41 is geworden. In 2009 liet Chaz zich opereren en sinds een jaar heeft hij ook z’n naam officieel laten veranderen.
Telefacts Zomer toont de opmerkelijke en emotionele zoektocht van Chaz. De vragen en de twijfel, de ingrijpende operatie en de gevolgen voor z’n relatie met zijn vriendin Ella. Ook voor moeder Cher was de beslissing van haar dochter ingrijpend. “Ik was doodsbang toen ze het me vertelde. Maar je moet doen wat je hart je vertelt.”
Chaz hoopt dat hij met z’n verhaal, mensen een ander beeld kan geven van transgenders. “Ik wilde dit doen om mensen te helpen. Ik wist dat ik het gezicht kon zijn voor vele transgenders. Ik wilde de harten en de gedachten van mensen hierover veranderen.”
Het verhaal van Chaz, dinsdag 12 juli in Telefacts Zomer. 

Ontdek meer over Telefacts