Video: Babies Achter Tralies
Babies Achter Tralies
Uw video is aan het laden...

Babies Achter Tralies

11/02/2011 - 16:15 1 keer bekeken

Geen enkel land ter wereld heeft meer vrouwelijke gevangenen dan de Verenigde Staten en het aantal zwangerschappen onder de gevangenen is hoger dan ooit. Elk jaar worden er honderden baby’s geboren achter tralies. De meeste worden bij hun moeder weggehaald na amper 24 uur. Een handvol gevangen moeders kan nu dankzij een nieuw programma, hun kind bij zich houden. Vier moeders delen in Telefacts 360 hun meest intieme ervaringen vanuit de gevangenis.

Een van hen is Balbina Hernandez. Balbina was zwanger toen ze werd opgepakt voor het dealen van drugs. Ze verblijft met haar dochtertje Angelina op de Wee Ones Babyafdeling van de vrouwengevangenis van Indiana. De open cellen van de vrouwen en baby’s in de babyafdeling bevinden zich in een veilige zone, ver weg van mogelijk gevaarlijke gedetineerden.

Bobbi Brush, een ex-drugsverslaafde, werd veroordeeld tot 18 maanden voor diefstal. Ze is 8 maanden zwanger en wil absoluut een plaatsje in de babyafdeling. Maar er zijn maar 10 plaatsen. Als Bobbi niet in aanmerking komt voor de  Wee Ones Babyafdeling, zal ze haar kindje moeten afstaan, 24 uur na de bevalling.

Ontdek meer over Telefacts