Dit zie je dinsdag 23 december in Telefacts

Telefacts: Het jaar van Kevin De Bruyne

Topvoetballer in Belgie én in het buitenland. Telefacts brengt het Jaar van Kevin De Bruyne, amper 23 maar nu al de draaischijf van de Rode Duivels.  

We trekken naar het Duitse Wolfsburg waar De Bruyne op dit moment woont en speelt.  Hij praat over zijn familie en hoe belangrijk zij voor hem zijn, ook al verliet hij zijn ouderlijke huis op z’n veertiende, voor z’n voetbalcarrière.  Kevin De Bruyne, over het WK, over het verleden én de toekomst. Bekijk hier de trailer.

 

Dit zag je woensdag 10 december in Telefacts Laat

Tsunami, 10 jaar later

“Het was alsof ik in een wasmachine zat. Ik tolde rond en voelde stenen en glasscherven langs mijn lichaam schuren. Ik sta nog altijd versteld dat ik het heb overleefd”, vertelt Jay Breisch. 10 jaar geleden vierde hij met het gezin kerst in Khao Lak, ten noorden van Phuket in Thaïland. Op tweede kerstdag wilde de familie gaan duiken vlakbij de kust. “Mijn jongste zus Kali wilde liever in het hotel blijven, dus bleef ik bij haar. Ik leef nog, mijn zus niet”, getuigt Jay in de reportage. Herbekijk hier de uitzending.

 

Extra

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

afl. 33

16/12/2014
In de portretreeks ‘Het Jaar Van’ staat vandaag Marc Coucke centraal. De oprichter van Omega Pharma heeft in 2014 de deal van het jaar en van zijn leven gesloten....

Telefacts is het reportagemagazine van VTM dat wekelijks extra duiding brengt bij bepaalde belangrijke nieuwsfeiten.

Alle afleveringen van Telefacts kan je hier volledig gratis herbekijken.