Telefacts

Dit zag je dinsdag 24 februari in Telefacts

Houd ik mijn kind of niet?

Veel Vlaamse zwangere vrouwen doen de NIPT-test om te checken of hun toekomstige baby het syndroom van Down heeft. Indien de test dit uitwijst dat het kindje het syndroom heeft, is de vraag van de dokters: houd je je kind of niet? Een hartverscheurende keuze die je als mama en papa in wording niet wil maken.

Het is een beslissing op leven en dood. Telefacts brengt een aangrijpende reportage over mensen die de keuze wel moeten maken. Bekijk hier de trailer.

Made in Belgium

Hoe ‘made in Belgium’ zijn de producten die je koopt in de winkel en waarvan je verwacht dat ze echt Belgisch zijn? Telefacts onderzoekt de food en de non food in onze winkels en doet enkele onthullingen. 

Telefacts Laat

Dit zag je woensdag 18 februari in Telefacts Laat

Drugskoeriers

Vorige week sprak Luk Alloo in ‘Alloo in de buitenlandse gevangenis’ met Benjamin, een Vlaming die in Bolivië vastzit voor smokkel van cocaïne. Benjamin werd opgepakt omdat zijn kleren ‘geïmpregneerd’ waren met cocaïne. In de uitzending vertelde Benjamin aan Luk Alloo dat de echte ‘smokkelspecialisten’ in Peru zitten.

Vanavond in Telefacts Laat tonen de Peruviaanse drugkartels hoe ze Europese koeriers -zoals Benjamin -ronselen en hoe ze valiezen en kleding klaarmaken voor smokkel. Nooit eerder kreeg een cameraploeg zoveel toegang tot de interne keuken van de Zuid-Amerikaanse drugskartels. Bekijk hier de trailer.

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

afl. 8

24/02/2015
Veel Vlaamse zwangere vrouwen doen de NIPT-test om te checken of hun toekomstige baby het syndroom van Down heeft....

Oordeel van de Raad voor Journalistiek

Geen journalistieke fouten in Telefacts-uitzending over ex-gevangenisdirecteur Jef Buts

De Raad voor journalistiek, een onafhankelijk adviesorgaan dat zich buigt over journalistieke deontologie, zegt dat het programma Telefacts geen fouten heeft gemaakt in een reportage over de gewezen gevangenisdirecteur Jef Buts.

In de reportage van 1 oktober 2013 getuigden een aantal ex-medewerkers en ex-gevangenen over corruptie en seksuele intimidaties door Jef Buts. De gevangenisdirecteur vond dat de reportagemakers journalistieke fouten hadden gemaakt en diende daarop een klacht in bij de Raad voor Journalistiek. De Raad heeft het dossier bestudeerd en oordeelt dat de deontologische regels niet zijn geschonden. Daarom heeft de Raad de klacht ‘ongegrond’ verklaard.

De volledige uitspraak van de Raad voor de Journalistiek is te lezen op www.rvdj.be.

Telefacts programma info

Telefacts is het reportagemagazine van VTM dat wekelijks extra duiding brengt bij bepaalde belangrijke nieuwsfeiten.

Alle afleveringen van Telefacts kan je hier volledig gratis herbekijken.