Luxe op het water

07/05/2012 - 15:08

Dinsdag 8 mei - “Veel mensen denken dat een vrachtschip donker en vochtig is. Maar niets is minder waar”, vertelt Jan Franssens. Hij toont zijn woonboot ‘Le Fabuleux Destin’: een echte loft op het water, met een zwembad in het ruim. “5 jaar geleden verkochten we ons huis en verhuisden we naar de aanlegkade in Hasselt. We hebben er nog geen moment spijt van.”

“Een origineel cargo-schip kan je al kopen voor 50.000 euro, maar dan beginnen de verbouwingswerken. Die kunnen gemakkelijk oplopen tot 250.000 euro”, vertelt Kurt Mestdagh van Renobato in Harelbeke. Op deze werf worden oude vrachtschepen omgetoverd tot drijvende lofts. “Het is zeker niet goedkoper dan een gewoon huis, maar het is natuurlijk super-exclusief wonen.”

En het is de romantiek van het water, die veel Vlamingen aanspreekt. Al zijn de plaatsen beperkt. Momenteel zijn er in heel Vlaanderen maar 235 ligplaatsen voor woonschepen. “En er staan ongeveer 140 mensen op een wachtlijst, die geïnteresseerd zijn om op een woonboot te komen wonen.”, verduidelijkt Veroniek De Mulder van Waterwegen en Zeekanaal.

Telefacts gaat aan boord van een aantal drijvende lofts.

Ontdek meer over Telefacts