Video: Het mirakel van Haïti
Het mirakel van Haïti
Uw video is aan het laden...

Het mirakel van Haïti

17/06/2012 - 16:23 1 keer bekeken

Dinsdag 19 juni - In januari 2010 kwamen 300.000 mensen om bij de aardbeving in Haïti.  Reddingsploegen uit de hele wereld verleenden hulp.

Eén van die hulpverleners is David Nott, een Britse Arts die voor Artsen Zonder Grenzen vrijwillig naar ginder reisde.

Tijdens zijn verblijf werd de 2 maanden oude baby Landina vanonder het puin van een ziekenhuis gered.  Landina had een dringende hersenoperatie nodig in optimale, hygiënische omstandigheden.  Een operatie die toen niet in Haïti kon uitgevoerd worden.  Aangezien er geen nieuws was van Landina haar ouders besloot David haar op eigen houtje naar London te transporteren om aldaar de operatie uit te voeren.

De operatie verliep succesvol en Landina werd wereldnieuws.  Zij werd het “symbool” van de tragedie die de aardbeving had aangericht.

Terwijl Landina in London herstelt wordt haar alleenstaande moeder van 4 kinderen, Marie Miracle, teruggevonden in Haïti.

Marie dacht dat Landina was omgekomen bij de aardbeving.

“Het mirakel van Haïti” brengt het ontroerende verhaal van moeder en dochter, van de reünie in London tot het moment dat de hartverscheurende vraag gesteld wordt of Landina best in Groot-Brittannië blijft of terug naar haar moeder in de krottenwijken van Port au Prince keert.  Een vraag waarop het antwoord bepalend is voor het verdere leven van Landina.

Ontdek meer over Telefacts