De kinderpredikanten

10/04/2012 - 10:33

Dinsdag 10 april - Adriana, een meisje van amper 11, is een echte ster in Brazilië. Niet als zangeres, maar als kindpredikant. Adriana kan de bijbel reciteren aan een snelheid die je haast niet voor mogelijk houdt. “Ik ben begonnen met preken toen ik 8 was. Nu word ik gevraagd in kerken en geloofsgemeenschappen in het hele land”, vertelt Adriana terwijl ze in haar kamer met haar poppen zit te spelen. Adriana beseft nauwelijks wat ze zegt, maar ze brengt probleemloos een hele zaal in extase.

Met 40 miljoen christenen, is het ‘geloof’ in Brazilië een echte ‘booming market’. En vooral de kindpredikanten genieten er veel aanzien. De absolute vedette is Matheus, 13 jaar. “Ik vlieg het hele land rond om handopleggingen te doeN, de duivel uit te drijven en mensen te genezen ”, vertelt Matheus. Op z’n Iphone downloadt hij Bijbelse teksten, die hij dan memoriseert vooraleer hij een kerk binnenstapt. “Ik ben nu toch al verschillende jaren bezig en heb zelfs mijn eigen tv- en radioshow. Ik verkoop ook dvd’s van mijn preeksessies”.
Adriana en Matheus beseffen nauwelijks wat ze schreeuwen en reciteren, maar ze brengen probleemloos een hele zaal gelovigen in complete extase.

Ontdek meer over Telefacts