Call girls

22/03/2012 - 09:47

Donderdag 22 maart - Groot-Brittannië maakt de ergste crisis mee sinds de tweede wereldoorlog. Naar schatting één miljoen vrouwen zijn werkloos. Maar tienduizenden van hen hebben er wat op gevonden: ze zijn call-girl geworden. Niet in de betekenis van escortdame, maar letterlijk: ‘telefoon-meisjes’. Ze geilen mannen op aan de telefoon en worden daarvoor betaald.

“Het voordeel is dat je het overal kan doen”, zegt de 19-jarige Marnie Diamond. “Tijdens het shoppen, op de bus of zelfs in een café, neem ik de telefoon op en spreek ik “dirty” tegen mannen. Ik kan er elke maand de huur van mijn appartement mee betalen: 600 euro”, vertelt Marnie.

Het is een creatieve manier om de crisis te bevechten en een manier om de budgetbalans van het gezin in evenwicht te houden. “Als ik een shift van 14 à 15 uur werk, kan ik tot 550 euro per dag verdienen”, vertelt Jenny. Ze is 41 en werkloos.

In de reportage van vanavond vertellen de vrouwen achter de hotlines hoe zij een manier hebben gevonden om de crisis te verslaan.

Ontdek meer over Telefacts