Elke Pattyn

04/01/2010 - 15:00

Elke werkt sinds 2004 bij vtm. Ze heeft dan net haar studie Germaanse aan de KUL achter de rug en een jaar journalistiek aan het Vlekho. Haar eerste passen als journaliste zet ze bij Q-music. Ze zorgt er elk uur voor de korte nieuwsflashes. Al na enkele maanden maakt ze de overstap naar de nieuwsdienst van vtm. In geen tijd groeit ze er uit tot een vaste waarde. Zo volgt ze in 2008 de Amerikaanse presidentsverkiezingen, 3 weken lang, vanop het hoofdkwartier van CNN in Atlanta. In 2009 brengt ze verslag uit van de aardbeving in L’Aquila (Italië).

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Dit zie je dinsdag 16 februari in Telefacts

Hoe krijgt een man een vrouwelijk gezicht?

Hoe maken chirurgen het gezicht van een man vrouwelijker? Telefacts trekt naar dokter Bart van de Ven. Hij runt een Berchem een privékliniek en heeft zich gespecialiseerd in het vervrouwelijken van gezichten. Vooral mannen die willen leven als vrouw, transgenders, zijn bij hem in behandeling. Wat zijn de grote verschillen tussen een mannen- en een vrouwengezicht? Welke ingrepen moet je allemaal ondergaan? En hoeveel kost dat?

Wordt Zeebrugge het nieuwe Calais?

De Belgische regering maakt zich steeds meer zorgen over de toeloop van asielzoekers aan onze kust. Vooral in Zeebrugge duiken er tentjes op. Asielzoekers proberen daar, via de haven, de oversteek te maken naar Groot-Brittannië. Maar de overheid wil die tentjes niet. Zeker niet nu een aantal bedrijven vanwege de overlast al heeft gedreigd om de Zeebrugse haven te verlaten. Wat is er precies aan de hand in Zeebrugge? Is er meer politie op straat? En wat vinden de inwoners van de hele problematiek? 

Extra