De kledingkoffer van prinses Mathilde

28/10/2011 - 11:20

Prins Filip en prinses Mathilde zijn terug van hun handelsmissie in China. Samen met een uitgebreide delegatie politici en zakenlui reisde ook een goed gevulde kledingkoffer voor prinses Mathilde mee. 'Royalty' overloopt de hoogtepunten van de reis.

De Britse koningin Elizabeth was deze week samen met haar man prins Philip, die intussen al 90 is, in Australië. Het is maar liefst de zestiende keer dat de Britse vorstin een officieel bezoek brengt aan het land waar zij zelf staatshoofd van is. Hoe populair blijven de Britse royals nog onder hun onderdanen aan de andere kant van de wereld?

Te gast bij een van de bekendste adellijke families van België: de familie d'Aspremont Lynden. Alle familieleden van graaf Frédéric d'Aspremont Lynden zijn gelinkt aan royals in binnen- en buitenland. De moeder van de graaf was gezelschapsdame van koningin Fabiola en z'n vader adviseur van de toenmalige prins Albert. Armelle Gysen is door het huwelijk met Frédéric gravin geworden maar is vooral nog altijd één van de bekendste tv-gezichten in Wallonië.

'Royalty', zondag 30 oktober om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Extra