Royalty

zondag
18.20

Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset.  Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Van Mol (presenteert het programma), Kathy Pauwels, Brigitte Balfoort, Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Evelyne Boone, Delphine Bleyaert. De productie is in handen van Joëlle Vanden Houden. De eindredactie Robin Vissenaekens. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Zondag om 18.20

Meer over Royalty 533 artikels

21 juli: Achter de schermen, deel II

Vele tienduizenden mensen hebben op 21 juli de nationale feestdag gevierd in Brussel. Maandenlang hadden heel wat mensen die dag voorbereid; het was hectisch, spannend en intens voor hen. De reporters van Royalty mochten deze mensen uitzonderlijk volgen en filmen achter de schermen van de nationale feestdag. Herbekijk hier deel 2.
140 keer bekeken
14:21

21 juli: Achter de schermen, deel I

Vele tienduizenden mensen hebben op 21 juli de nationale feestdag gevierd in Brussel. Maandenlang hadden heel wat mensen die dag voorbereid; het was hectisch, spannend en intens voor hen. De reporters van Royalty mochten deze mensen uitzonderlijk volgen en filmen achter de schermen van de nationale feestdag. Herbekijk hier deel 1.
154 keer bekeken
10:40

1 jaar koning Filip, deel II

Koning Filip zit één jaar op de troon. Hoe hebben hij en koningin Mathilde het gedaan, tijdens hun eerste jaar? Royalty zocht grote en kleine kroongetuigen op, allemaal mensen die de koning en koningin hebben ontmoet afgelopen jaar. In deel II onder meer premier Elio Di Rupo, rolstoelatlete Marieke Vervoort en Steven Martens van de Voetbalbond.
480 keer bekeken
10:18

“Samenwerken en vertrouwen hebben”

Koning Filip heeft zijn allereerste 21 juli-toespraak gehouden. De speech was opvallend kort maar ook zeer optimistisch en fris gebracht. En de boodschap is duidelijk: de Belgen moeten samenwerken en vertrouwen hebben in elkaar.
241 keer bekeken
01:52

1 jaar koning Filip, deel I

Koning Filip zit één jaar op de troon. Hoe hebben hij en koningin Mathilde het gedaan, tijdens hun eerste jaar? Royalty zocht grote en kleine kroongetuigen op, allemaal mensen die de koning en koningin hebben ontmoet afgelopen jaar. In deel I onder meer Simon en Lucie, de blinde tweeling uit Luik, fotograaf Benoit Doppagne en zanger Ozark Henry.
552 keer bekeken
11:23

Sprookjeshuwelijk voor Amedeo en Lili

Prins Amedeo en Lili hebben elkaar hun ja-woord gegeven, in de baseliek van Santa Maria in Trastevere. Het werd een prachtige dag, bijna de hele koninklijke familie en een heleboel buitenlandse royals waren naar Rome gereisd. Ook Royalty stond op de eerste rij.
3417 keer bekeken
05:28

Lorenz openhartig over Amedeo

In Rome is er ook plaats voor een lange, informele babbel met de papa’s van de bruid en bruidegom. Vooral prins Lorenz vertelt openhartig over het moment waarop Amedeo hem op de hoogte bracht van zijn relatie.
1139 keer bekeken
01:55

Wie draagt wat?

Bij een koninklijk huwelijk is het ook telkens uitkijken naar de kledij. De meeste royals hielden zich aan hun trouwe ontwerpers. De grootste verrassing kwam van bruid: zij koos voor een japon en bijpassende sluier van Valentino.
2210 keer bekeken
02:45

Volg vtm