Royalty

zondag
18.20

Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset.  Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.25.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Kathy Pauwels (die het magazine ook presenteert), Brigitte Balfoort, Reinout Goddyn en Pascal Vranckx. De productie is in handen van Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Zondag om 18.20

Meer over Royalty 451 artikels

Buitenlandse pers bezorgd om Laurent

Prins Laurent herstelt nu thuis voort bij zijn gezin. Ver weg van de pers en de geruchtenmolen. Zelfs de buitenlandse media hadden opgepikt dat Laurent ziek was. Maar zij spraken over een poging tot zelfdoding. Iets wat het Paleis en prinses Claire met klem ontkennen.
208 keer bekeken
02:12

Nederlandse prins Bernhard aan de beterhand

Op koningsdag in Nederland, over 2 weken, zal Bernhard junior er weer bij zijn, ondanks z'n ziekte. Vorig jaar is er lymfeklierkanker vastgesteld bij hem. Dit is z'n eerste publieke activiteit sinds toen. Bernhard junior is een neef van Willem Alexander, hij is er 44.
260 keer bekeken
01:06

Koning Filip maakt helikoptervlucht in Nice

Koning Filip is nu tijdens de paasvakantie even in Zuid Frankrijk. Paparazzi konden hem fotograferen terwijl hij een helikoptervlucht maakte in Nice. Koning Filip moet als helikopterpiloot voldoende oefenvluchten maken om zijn vliegbrevet te mogen behouden. Vroeger vloog hij met zijn eigen helikopter.
247 keer bekeken
00:29

Prins George charmeert Nieuw-Zeeland

William en Kate zijn nu exact een week in Nieuw-Zeeland en nu al is duidelijk dat ze mogen doen wat ze willen, hun zoontje is dé vedette. Overal waar ze komen steelt George de show. Het kleine prinsje is nu bijna 9 maanden en een echt dotje.
401 keer bekeken
02:18

Laurent en Claire verwerken heisa

Prins Laurent herstelt nu thuis voort bij zijn gezin, ver weg van de pers en de geruchtenmolen. Zelfs de buitenlandse media hadden opgepikt dat Laurent ziek was. Maar zij spraken over een poging tot zelfdoding, iets wat het paleis en prinses Claire met klem ontkennen. Het kan nog weken of zelfs maanden duren voor Laurent weer aan de slag kan. Daarvoor zal zijn rol als prins wellicht opnieuw worden bepaald, dat zeggen de collega's van het VTM-magazine Royalty.
486 keer bekeken
02:12

Prins George steelt overal de show

Prins William en zijn vrouw Kate zijn al een week in Nieuw-Zeeland. Maar wat ze ook doen: het is telkens hun zoontje George die overal de show steelt. Het is dan ook de eerste keer dat hij met zijn ouders vergezelt bij een officieel buitenlands bezoek. Hij had zelfs zijn eerste publieke activiteit: spelen met andere baby’s, voor het oog van de camera’s.
485 keer bekeken
02:18

De geheimen van een staatsbanket

Filip en Mathilde hebben hun eerste staatsbezoek afgewerkt als koning en koningin. Ze ontvingen de Chinese president en zijn vrouw, onder andere met een staatsbanket. Een goede ontvangst is vooral belangrijk voor de handelsrelaties tussen China en ons land.
713 keer bekeken
02:54

Hoe ontvang je wereldleiders?

De afgelopen weken was het een komen en gaan van prominenten: president Obama kwam op bezoek, dan de Chinese president, de Afrikaanse leiders die hier waren voor de EU-Afrikatop én dan ook nog eens VN- secretaris-generaal Ban-Ki-Moon. Koning Filip moest hen vlekkeloos ontvangen.
394 keer bekeken
03:04

Volg vtm