Royalty

zondag
18.20

Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset.  Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Van Mol (presenteert het programma), Kathy Pauwels, Brigitte Balfoort, Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Evelyne Boone, Delphine Bleyaert. De productie is in handen van Joëlle Vanden Houden. De eindredactie Robin Vissenaekens. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Zondag om 18.20

Meer over Royalty 531 artikels

1 jaar koning Filip, deel II

Koning Filip zit één jaar op de troon. Hoe hebben hij en koningin Mathilde het gedaan, tijdens hun eerste jaar? Royalty zocht grote en kleine kroongetuigen op, allemaal mensen die de koning en koningin hebben ontmoet afgelopen jaar. In deel II onder meer premier Elio Di Rupo, rolstoelatlete Marieke Vervoort en Steven Martens van de Voetbalbond.
248 keer bekeken
10:18

“Samenwerken en vertrouwen hebben”

Koning Filip heeft zijn allereerste 21 juli-toespraak gehouden. De speech was opvallend kort maar ook zeer optimistisch en fris gebracht. En de boodschap is duidelijk: de Belgen moeten samenwerken en vertrouwen hebben in elkaar.
165 keer bekeken
01:52

1 jaar koning Filip, deel I

Koning Filip zit één jaar op de troon. Hoe hebben hij en koningin Mathilde het gedaan, tijdens hun eerste jaar? Royalty zocht grote en kleine kroongetuigen op, allemaal mensen die de koning en koningin hebben ontmoet afgelopen jaar. In deel I onder meer Simon en Lucie, de blinde tweeling uit Luik, fotograaf Benoit Doppagne en zanger Ozark Henry.
357 keer bekeken
11:23

Sprookjeshuwelijk voor Amedeo en Lili

Prins Amedeo en Lili hebben elkaar hun ja-woord gegeven, in de baseliek van Santa Maria in Trastevere. Het werd een prachtige dag, bijna de hele koninklijke familie en een heleboel buitenlandse royals waren naar Rome gereisd. Ook Royalty stond op de eerste rij.
3092 keer bekeken
05:28

Lorenz openhartig over Amedeo

In Rome is er ook plaats voor een lange, informele babbel met de papa’s van de bruid en bruidegom. Vooral prins Lorenz vertelt openhartig over het moment waarop Amedeo hem op de hoogte bracht van zijn relatie.
1042 keer bekeken
01:55

Wie draagt wat?

Bij een koninklijk huwelijk is het ook telkens uitkijken naar de kledij. De meeste royals hielden zich aan hun trouwe ontwerpers. De grootste verrassing kwam van bruid: zij koos voor een japon en bijpassende sluier van Valentino.
2038 keer bekeken
02:45

Royalty bezoekt de Dienst Verzoeken & Sociale Zaken op het paleis

43.000 mensen hebben vorig jaar een brief geschreven aan koning Filip of iemand anders van de koninklijke familie. Dat zijn er gemiddeld 120 per dag. 11 mensen op het paleis zijn voltijds bezig met die brieven te bekijken; zij vormen de Dienst Verzoeken & Sociale Zaken. Royalty mocht hen exclusief een voormiddag volgen, een interview geven mogen ze niet, door het protocol.
360 keer bekeken
02:45

Pippa Middleton spreekt voor het eerst over huwelijk zus Kate

De zus zijn 'van Kate' is niet altijd gemakkelijk, zegt Pippa Middleton in haar eerste televisie interview ooit; ze gaf dat aan de Amerikaanse zender NBC. Nooit eerder wou ze voor de camera spreken, nu ze het wel doet is ze meteen ook erg open. Zo zegt ze dat ze ook geflatteerd was met alle aandacht na het huwelijk van haar zus.
799 keer bekeken
04:02

Volg vtm