Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

afl. 8

22/02/2015
Royalty gaat naar Verbiers in Zwitserland, het skioord van de royals....

afl. 7

15/02/2015
Royalty volgt Koning Filip de hele week op de voet, bij zijn ontmoeting met kwetsbare jongeren tot zijn ontmoeting met de president van de Palestijnse autoriteit....

afl. 6

8/02/2015
Koningin Paola werd deze week heel even dood verklaard in haar eigen bedankingsbericht naar aanleiding van de overlijden van Koningin Fabiola. Royalty zoekt uit hoe deze pijnlijke fout kan gebeuren....
  • Royalty gaat naar Verbiers in Zwitserland, het skioord van de royals. Royalty trekt met de cameraploeg op de latten naar de plek waar alle koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen naartoe gaan tijdens de krokusvakantie. Normaal ook de bestemming van Koning Filip en zijn gezin, behalve dit jaar. Royalty gaat checken wat het skioord zo speciaal maakt, hoe duur het er is, en waar de kleine en grote verhalen zitten van al die royals. Hoe gaat het er aan toe in het Witte Huis? De Vilvoordse burgemeester Bonte legt het ons uit. Kate heeft onverwacht een videoboodschap ingesproken. Royalty bekijkt hem zorgvuldig. En Camilla stond plots oog in oog met de auteur van het controversieel boek rond haar man Charles. Royalty gaat naar Londen voor een gesprek met de auteur.

  • 'Royalty' volgt achter de schermen een op krukken lopende koningin Mathilde samen met haar man koning Filip tijdens hun bezoek aan de Europese instellingen. Zowel koningin Paola als haar zoon prins Laurent ontdekken twee bijzondere gewone mensen, een rapper en een jongen met rastahaar. Hun reactie spreekt boekdelen. 'Royalty' duikt in het wetboek op zoek naar oude wetten met betrekking op onze royals. Mag prinses Elisabeth trouwen met een Nederlandse prins? Wat mogen ze wel en wat mogen ze niet?

Royalty programma informatie

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Van Mol (presenteert het programma), Kathy Pauwels, Brigitte Balfoort, Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Evelyne Boone, Delphine Bleyaert. De productie is in handen van Joëlle Vanden Houden. De eindredactie Robin Vissenaekens. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra

Andere programma's