Video: The Flemish Foodies geven stemadvies
The Flemish Foodies geven stemadvies
Uw video is aan het laden...

The Flemish Foodies geven stemadvies

01/12/2011 - 11:47 1 keer bekeken

Om de kijker bij te staan in de finale keuze, krijgen Alaise en Seaven het bezoek van enkele van Vlaanderens meest beloftevolle en getalenteerde jonge chefs: The Flemish Foodies. Ze zijn met zijn drieën. De eerste is Kobe Desramaults van sterrenrestaurant ‘In de Wulf’ in Dranouter. Jason Blanckaert is de tweede. Hij werkte lang als chef in ‘C-Jean’ in Gent, eveneens bekroond met een ster, en heeft nu sinds kort zijn eigen zaak, ‘J.E.F.’ in Gent. De derde is Olly Ceulenaere, chef van het alom gewaardeerde restaurant ‘Volta’ in Gent.

Ondanks hun jonge leeftijd hebben deze drie aanstormende toppers al heel wat ervaring opgedaan: zo kookten ze onder meer bij Peter Goossens en Sergio Heman, en in verscheidene buitenlandse sterrenzaken. Ze vinden elkaar in hetgene waar ze goed in zijn: gedrevenheid, de liefde voor het ingrediënt en de passie voor vernieuwing. Daarbij pinnen ze zich niet vast op de traditionele regels en wetten in de kookwereld. Samen verzamelden ze een pak punten in de culinaire gids Gault Milau, met Kobe Desramaults als uitblinker: maar liefst 18 op 20 voor zijn restaurant ‘In de Wulf’.

Zij gaan eten in Alaise en Seaven en brengen ze hun stemadvies uit. Wie moet volgens The Flemish Foodies de vierde editie van ‘Mijn Restaurant!’ winnen?

'Mijn Restaurant!', donderdag 1 december om 21.45

Ontdek meer over Mijn Restaurant!