Nieuwe jury voor 'Mijn Restaurant' is bekend

05/07/2011 - 17:00

In het najaar van 2011 keert de moeder van alle culinaire programma’s terug naar het tv-scherm. Rani De Coninck mag in ‘Mijn Restaurant!’ de droom van één duo waarmaken: een eigen restaurant uitbaten. 

Aan de basis van het format wordt in dit nieuwe seizoen niet geraakt. Vijf duo’s strijden in vijf verschillende provincies voor de uiteindelijke overwinning. Ze krijgen elk een prachtig pand toegewezen en moeten dat naar eigen goeddunken inrichten. Wel nieuw is dat het winnende duo niet per se een gastronomisch restaurant hoeft uit te baten. Een topbrasserie of klasse-Italiaan behoort eveneens tot de mogelijkheden. 

Rani De Coninck: “Lekker uit eten gaan hangt niet noodzakelijk samen met sterrenkeukens of ingewikkelde gastronomie. Ook een top tapasrestaurant, een originele brasserie of een uitmuntende Italiaan kunnen een succesvolle verrijking zijn voor de horeca. De koppels zijn vrij in de keuze van hun concept, maar één voorwaarde geldt uiteraard altijd: er moet lékker en op hoog niveau gekookt worden met verse, goede producten.”

Bovendien kunnen de kandidaten in het nieuwe seizoen van ‘Mijn Restaurant!’ rekenen op de professionele coaching van een nieuwe jury, die bestaat uit culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni

Willem Asaert is de absolute top als culinair recensent, én een man die tal van chefs achter de schermen adviseert. Hij paart een grote productkennis aan technisch inzicht in de keuken en een uitgebreide lijst van reeds bezochte restaurants in binnen- en buitenland. Hoe vertel ik mijn verhaal op het bord? En hoe hou ik daarbij mijn timing en foodcost in de gaten? Willem zal ervoor zorgen dat het ook in de praktijk klopt. Welk koppel zet z'n droom het best om in een sprankelende menukaart?

Willem: “Eten moet lekker zijn, leuk ogen en voor een gezellige sfeer aan tafel zorgen. Mijn ideaal restaurant heeft ook een natuurlijke feel good factor die voor een aparte beleving zorgt. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor een succesverhaal. Het recept daarvoor staat jammer genoeg in geen enkel kookboek. Als het nodig is, zal ik trouwens ervaren chefs meebrengen naar de keukens voor extra coaching.”

Ontdek meer over Mijn Restaurant!