Video: Blankenberge en Ekeren op de rooster
Blankenberge en Ekeren op de rooster
Uw video is aan het laden...

Blankenberge en Ekeren op de rooster

09/11/2011 - 15:53 1 keer bekeken

De afvalrace in ‘Mijn Restaurant!’ gaat volop verder. Vier restaurants zijn nu nog in de running voor de eindoverwinning. Maar over een week wordt er opnieuw één restaurant gesloten. Wie dat wordt, dat beslist de kijker. Op het eind van deze aflevering nomineren wijnspecialist Johan Monard, sterrenchef en culinaire legende Roger Souvereyns en culinair journalist Marc Declercq twee restaurants voor sluiting.

De drie recensenten gingen reeds eten in Tongeren en Dendermonde. Blankenberge staat als volgende op hun lijstje. Na het bezoek van de zaalverantwoordelijken moesten Eef en Michaël hun plaats als beste restaurant opnieuw afstaan aan Ekeren. Maar Eef en Michaël hebben de minpuntjes aangepakt en het keukenteam van chef Raoul is inmiddels ook echt ‘full force’. Het West-Vlaamse koppel staat dan ook klaar om de recensenten te ontvangen. Na Seaven gaan de recensenten eten in Alaise, het restaurant van Amber en Elodie in Ekeren. Amber werkte vroeger als souschef in een exclusief restaurant waarvan Roger Souvereyns de supervisor was. Ze beseft als geen ander dat de eisen van deze sterrenchef ongemeen hoog liggen…

Ondertussen in Tongeren loopt het sinds het vertrek van maître Kevin nog steeds niet vlot in de zaal. Ober Melanie bloeit wel meer en meer open. Gelukkig krijgt Daniel een onverwacht en motiverend bezoek. En in Dendermonde moet er nog steeds bespaard worden op de veel te hoge personeelskosten. Daardoor kan chef Berry niet elke dag meer ingezet worden. Zijn plaats wordt sinds kort af en toe ingenomen door Steven, die zo een lang verhoopte droom ziet uitkomen. 

Donderdag om 21.45

Ontdek meer over Mijn Restaurant!